10°C

Beograd

Photo: MUP Srbije

Izvor: kurir

VULIN: Oluja je bila najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hrvatska zločinačka akcija "Oluja" bila najveće etničko čišćenje počinjeno posle Drugog svetskog rata, za koje do danas niko nije odgovarao i naglasio da Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić nikada taj zločin prema Srbima neće zaboraviti i prestati da insistira na pravdi i kazni za zločince.

VAŽNO:

VUČIĆ: NOVA NOVČANA POMOĆ I U SEPTEMBRU I OKTOBRU!

BATA JUGOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO" O MAFIJAŠKOM UDARU NA VUČIĆA: Rat nije završen hapšenjem Belivuka, odsečen je samo krak Kavačkog klana - ČEKAJU NAS TEŠKA VREMENA!

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE U KLINIČKOM CENTRU: Ovako nismo ulagali 60 godina - Srbija će imati jedan od NAJMODERNIJIH CENTARA U EVROPI (FOTO, VIDEO)

SLAĐANA JE JEDINA ŽENA U KLANU VELJE NEVOLJE - ovo je bila njena uloga!

- Jaka i stabilna Srbija stoji uz svakog svog sunarodnika ma gde on da živi. Nikada se više neće ponoviti "Oluja" i nikada više srpski narod u kolonama neće napuštati svoje domove, mesto gde je rođen - rekao je ministar Vulin posle sastanka sa Milanom Žunićem, predsednikom Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji.

Ministar je istakao da je predsednik Vučić prvi srpski državnik koji je na adekvatan način počeo da obeležava stradanje srpskog naroda i naglasio da Srbija nikada više neće ćutati o svojim žrtvama i stradanjima, o užasu koji je zadesio srpski narod i ovom "ustaškom divljanju" koje je ostalo nekažnjeno. Prema njegovim rečima, 250.000 prognanih, pobijenih i nestalih Srba tokom i posle "Oluje", opominju da ne smeju biti zaboravljeni i da Srbija uvek jasno i glasno, bez obzira na pritiske, "Oluju" mora da naziva pravim imenom - zločinom i etničkim čišćenjem.

Predstavnici Koordinacije udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji, koja u svom sastavu ima 72 udruženja, ministru Vulinu uručili su plaketu u znak zahvalnosti za dugogodišnji doprinos i očuvanje krajiške kulture, običaja i kulture sećanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar