-1°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

ZUKORLIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nema organizovanog kriminala bez sprege sa korumpiranim pojedincima iz državnog aparata!

Gost jutranjeg programa na Happy TV bio je potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije  Muamer Zukorlić. 

O rastu kriminala u Raškoj oblasti, Zukorlić je rekao:

PROČITAJTE JOŠ:  NOĆ ZA NAMA: Ukupno je dežuralo 20 ekipa Hitne pomoći!

-Ovo je nezaobilazna tema. Mala bolest i mali požar se nikada ne smeju  potcenjivati jer postaju velike bolesti i veliki požari. U ovom slučaju nije reč o maloj bolesti. Kriminal je definitivno opasnost za svako društvo. Nije to samo lokalna pojava u Sandžaku. Imamo žešći obračun. Centar je ovde u Beogradu. Kada je u pitanju taj prostor sama činjenica da se nalazite u blizini nekoliko granica vas čini prostorom u kome kriminal lakše buja. Godinama o tome govorim. To na žalost može da se protumači kao neka „politička retorika“ pa se i ne pridaje tome značaju do kraja.  Pre meseca dana se dogodilo ubistvo.  Brutalno je likvidiran novinar Edin Hamidović na sred šetališta pred svojom decom. Ti najbrutalniji obračuni imaju kodekse u svim mafijaškim krugovima, od Silcilije do Kolumbije, a  ovde se radi o surovom teroru.  Hamidović se usudio da piše o kriminalu.  Mafija je tim činom poručila da je nekome za "nauk" da vide kako će proći svako ko udari na njih. Taj događaj nije dobio adekvatan tretman ni u medijima,  a ni u nadležnim organima. To je ono što je mene nateralo da budem oštar u javnosti. Nažalost, sva ta bleda reakcije policije je veliki problem jer takav zločin ne bi trebalo da se tretira olako. Ovde se zna ko je ubica. Radi se o kriminalnoj grupi Izeta Latovića i Akija Asima Hodžića, koja godinama teroriše Sjenicu.  Tražim raskrinkavanje sprege politike i kriminala. 

PROČITAJTE JOŠ:  VUČIĆ O SUSRETU SA ERDOGANOM: Razgovaraćemo o daljim investicijama!

-Poručujem da Belivuk nije jedini.  Nije „vaš Belivuk“  bitniji od „našeg Belivuka“ i taj problem lako može da se  prelije iz Sandžaka u Beograd. Raška oblast je deo Srbije i isti tretman mora da ima kao i Beograd u obračunu sa kriminalom. Tražim taj pristup rešavanju ovog problema. kriminal mora da se saseče u korenu. Niko ne sme da se ponaša bahato. Trebalo bi pročešljati sve strukture. Ne postoji organizovani kriminal bez sprege sa državom. On je našao način da datira i da se razvija uz pomoć državnog aparata. Ko je taj koji pomaže negovanju kriminala, hajde da ga ganjamo! To je definitivno. U Sandžaku je vrlo slično kao i u Beogradu, a to je da kriminalne grupe žele i političku moć. Ako se to dopusti, to je katastrofa za državu. Imao sam sastanak i sa predsednikom Vučićem i sa ministrom Vulinom i dobio sam uverenje da će razrešiti problem u Sandžaku-rekao je Zukorlić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad