7°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Večernje novosti

ŠEŠELJ POBEDIO NA SUDU: Povučena tužba protiv Srbije!

Golden Rose ad

Baričević je podneo tužbu tražeći odštetu od 100.000 evra, tvrdeći da je za toliko oštećen prilikom razmene, za vreme rata, svoje imovine u Hrtkovcima sa imovinom srpske porodice, pre svega kuća, u Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ: POČEO SASTANAK VUČIĆ-LAJČAK: Tema je trenutna situacija na KiM!

- Pošto se privatni tužilac Franjo Baričević i njegov advokat nisu pojavili sud je konstatova da je tužba povučena. Moj advokat i ja ćemo predati zahtev za isplatu sudskih troškova koje smo imali za pripremu odbrane - rekao je Šešelj novinarima ispred zgrade suda.

Govoreći o tužbenom zahtevu, Vojislav Šešelj je rekao da je podneo dokaze da je sprska porodica, sa kojom je Baričević menjao imovinu, „oštećena a da je Baričević lažno prikazao svoje imovinsko stanje prilikom razmene“.

Šešelj je rekao da je tužilac odustao jer je „imao pripremno ročiše na TV Hepi, gde je doneo deset knjiga o Hrtkovcima, posle čega bi svako pobegao od procesa sa njim“.

Baričević je kao lažni svedok tužilaštva u Hagu tvrdio da je bio prinuđen da napusti Hrtkovce 1992. i da zameni svoju imovinu sa mnogo manje vrednom imovinom srpske porodice u Hrvatskoj. Šešelj je njegove tvrdnje negirao.

PROČITAJTE JOŠ: Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se sa indijskim kolegom Subramanjanom Džaišankarom!

Šešelj je povodom današnjeg sastanka glavnog tužioca Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serža Bramerca sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem rekao da bi ga „odmah uhapsio na aerodromu i osudio na doživotnu robiju da ima vlast“.

Na pitanje da li očekuje pritiske Bramerca na Vučića, pogotovo što iz Haga traže izručenje Vjerice Radete i Petra Jojića „zboga zastrašivanja svedoka“, u postupuku vođenom protiv lidera radikala, Šešelj je rekao da će se „videti“.

- Do sada je Vučić odolevao svim pritiscima - rekao je Šešelj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad