-1°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: tanjug

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U VARŠAVI: Povećanje energetske stabilnosti je jako važno za našu zemlju!

"Sada mogu početi terenska istraživanja i detaljno projektovanje. U okviru projekta istraženo je 11 varijanti trasa, koje su povrgnute višekriterijumskoj analizi, na osnovu ekonomskih i ekoloških normi", rekao je tamošnji ministar saobraćaja.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTAR NEDIMOVIĆ: Izvoz poljioprivrednih proizvoda do kraja godine iznosiće 5 MILIJARDI DOLARA!

Prema njegovim rečima izabrana je "varijanta 5".

"Varijantom 5 predlažena je ruta koja se odvaja od puta A1 u području opštine Remetea Mare, nastavlja do južnog dela Temišvara, odnosno naselja Đirok, gde je u planu gradnja pristupne saobraćajnice. Odatle se trasa nastavlja prema jugu, obuhvatajući mesta Žebel, Nemačku Stamoru i Moravicu, do granice sa Srbijom", naveo je Drula.

PROČITAJTE JOŠ: SINIŠA MALI: Sa Republikom Srpskom radimo na projektima vrednim 800 miliona evra

Druga faza studije izvodljivosti koja uključuje detaljna terenska istraživanja (geotehničke, arheološke, topografske, studije životne sredine) trebalo bi da počne na proleće sledeće godine.

Prošle godine je rumunska Nacionalna kompanija za upravljanje putnom infrastrukturom (CNAIR) potpisala ugovor za studiju izvodljivosti auto-puta Temišvar-Moravica, koji će nastaviti do Pančeva, a vrednost ugovora premašuje devet miliona leja (oko 1,8 miliona evra).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad