7°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Kurir

Ministar Selaković sastao se sa kuvajtskim šeikom Al-Sabahom

Golden Rose ad

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Kuvajta šeikom Ahmedom Naserom Al-Mohamedom Al-Sabahom.

Sagovornici su konstatovali da Srbiju i Kuvajt karakterišu istorijske i čvrste veze tokom 60 godina bilateralnih odnosa.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK VUČIĆ: Kako to da samoopredeljenje ne važi za Srbe?

Šef srpske diplomatije preneo je spremnost Srbije da radi na jačanju bilateralne saradnje sa Kuvajtom u oblastima od obostranog interesa, posebno ekonomije. Sagovornici su izrazili interesovanje da se na nivou ministara spoljnih poslova što pre pokrene rad Međuvladine komisije za ekonomsku saradnju.

Selaković je dodao da bi jačanju saradnje doprinelo i intenziviranje političkog dijaloga dva ministarstva i razmena poseta na visokom nivou, pozvavši svog kolegu u zvaničnu posetu Srbiji. Ministar Al-Sabah je prihvatio poziv i potvrdio zainteresovanost da se poseta realizuje u narednih mesec dana.

Takođe, Selaković je izrazio zadovoljstvo da će Kuvajt, kao državu članicu Pokreta nesvrstanih, na predstojećem skupu u Beogradu, povodom obeležavanja 60 godina Beogradske konferencije, predstavljati ministar Al-Sabah.

Ministar je kuvajtskog kolegu informisao i o uspesima ekonomskih reformi Srbije u proteklih sedam godina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad