5°C

Beograd

Photo: US embassy in Serbia/printscreen

Izvor: Tanjug

ESKOBAR DANAS U KONGRESU O ANGAŽMANU SAD NA ZAPADNOM BALKANU

Golden Rose ad

Specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar govoriće danas u Odboru za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa o angažmanu američke administracije na Zapadnom Balkanu.

Eskobar učestvuje u sesiji koju organizuje pododbor za Evropu, energetiku, životnu sredinu i visoke tehnologije.

PROČITAJTE JOŠ: SUD U HAGU ODBIO ŽALBU: Tači ostaje u pritvoru


Telo broji dvadeset članova od kojih je jedanaest iz redova Demokratske, a devet Republikanske partije.

Eskobar će o američkoj politici prema Balkanu govoriti u trenutku izraženijih tenzija u tom regionu, najviše na relaciji između Beograda i Prištine, u Crnoj Gori, ali i u Bosni i Hercegovini.

Uoči pretresa Eskobar je u obraćanjuu učesnicima Jedanaestog beogradskog bezbednosnog foruma organizovanog u Srbiji preko video linka poručio da "mnogi gledaju na Zapadni Balkan kroz prizmu devedesetih godina, dok Vašington to čini kroz prizmu 21. veka“.

PROČITAJTE JOŠ: Kineski ministar spoljnih poslova sastao se sa Anom Brnabić, susret sa Vučićem najavljen za sutra


„Želja Sjedinjenih Država je da svih šest zemalja regiona postanu članice Evropske unije. To su evropske zemlje, među kojima su neke ostvarile ogroman napredak i njihovo priključenje EU ne bi predstavljalo opasnost za postojeće članice Unije, već veliku priliku”, rekao je Eskobar.

Kao jedan od najvećih izazova Eskobar je naveo razgovore političara o problemima iz devedesetih godina, mada je, kako je ukazao, trebalo odavno da budu rešeni.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad