3°C

Beograd

Photo: wikimedia commons

Izvor: Novosti

VUČIĆ DARIVAO PUTINA: Srebrna činija i knjige za ruskog predsednika

Golden Rose ad

Delegacija Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem boravi od juče u Sočiju.

Danas je počeo sastanak iza zatvorenih vrata predsednika Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Za ovu priliku predsednik Vučić je za Putina pripremio poseban poklon - srebrnu činiju i komplet knjiga.

Prethodno je na Instagram nalogu Budućnost srbije objavljen video na kom se može videti srdačan pozdrav dvojice lidera.

Predsednik Vučić je više puta, pre odlaska u Rusiju naglasio da je reč o izuzetno važnom sastanku, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

- To je pitanje za celu našu zemlju, jer nam od toga zavisi dolazak investitora, da li ćemo imati struju i rezerve - rekao je Vučić uoči odlaska u Rusiju.

Susret u Sočiju, 19. po redu zvanični sastanak dvojice predsednika, dolazi u trenutku brojnih izazova koji su pred Srbijom - pojačanih pritisaka sa zapada "upakovanih" u kritike o vladavini prava, položaju medija, stanju ekologije, te ćutanja međunarodne zajednice na poteze Prištine, ali i komplikovanja situacije u regionu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad