20°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

RUMUNIJA UŠLA U CRVENU ZONU PANDEMIJE: Na intezivnoj nezi ostala još samo 6 slobodna kreveta za kovid pacijente

Rumunija trenutno ima samo šest slobodnih kreveta u jedinicama intenzivne nege za pacijente sa kovid-19, izjavio je danas ministar zdravlja Vlad Vojkulesku.

U FOKUSU

UMRO ČUVENI SRPSKI KOMPOZITOR: Zoran Simjanović izgubio bitku sa koronom

KORONA BROJKE SVE BOLJE: Danas 2.732 novozaražena, preminulih 35

STRAVIČNA NESREĆA KOD BAČKE TOPOLE: Motorom sleteo sa puta, devojka (23) suvozač preminula u bolnici

MUTIRAN TIP VIRUSA KOSI: Ovde je najveće žarište opasnog P1 soja

PROLEĆE ILI JESEN? Do kraja dana obrt, a sledeće nedelje stiže zahlađenje


On kaže da je više puta upozoravao da je situacija kritična, i da već tri meseca pokušavaju da nađu rešenja, prenosi rumunska agencija Ađerpres.

- Ministarskom naredbom 555 reorganizovali smo kovid bolnice tako da pacijenti imaju pristup odgovarajućoj nezi. Ne govorim samo o pacijentima sa kovid-19, već i o svim pacijentima. Trenutno u zemlji postoji samo šest kreveta za intenzivnu negu, šest slobodnih kreveta -, rekao je Vojkulesku.

Prema njegovim rečima, trenutno je 11.875 odraslih pacijenata i 94 pedijatrijska pacijenta hospitalizovano sa kovid-19 u rumunskim bolnicama.

Na odeljenjima intenzivne nege u Rumuniji nalazi se 1.513 odraslih pacijenata, a 16 pedijatrijskih pacijenata nalazi se na intenzivnoj nezi, od kojih su trenutno četiri osobe intubirane, rekao je ministar. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti