27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

SKANDAL U HRVATSKOJ: Profesorka terala đake da stave peškir na glavu!

Potez profesorke je izazvao gnev jednog broja roditelja koji su je prijavili direktorki škole

NAJVAŽNIJE

KORONA PRESEK ZA SRBIJU: Porast broja novozaraženih

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE REVAKCINACIJE: Hvala doktorki Slađani i medicinskoj sestri Violeti

RADOJČIĆ SA PATRIJARHOM PORFIRIJEM: Susret kao izuzetna čast

Profesorka fizike zgrebačke Veterinarske škole je tokom onlajn ispitivanja od učenika tražila da na glavi drže peškir, što je izazvalo gnev jednog broja roditelja koji su je prijavili direktorki škole, pa se sada ceo slučaj istražuje. Nadležno ministarstvo je takođe upoznato sa ovim slučajem.

Iz sindikata kažu da je profesorka tim potezom pokušala da spreči da učenik dobije nedopuštenu pomoć sa strane, što je, kako kažu, inače, veliki problem u onlajn nastavi.

Oglasio se sindikat Preporod saopštenjem u kojem, između ostalog, stoji da bi se trebalo zapitati šta uopšte može da učini nastavnik u situaciji kada učenik zloupotrebljava mogućnost odgovaranja na daljinu.

- Na ovo pitanje učiteljima i nastavnicima neće odgovoriti ni direktor, ni savetnik, ni ministar. Svi će se oni složiti da je ovaj potez koleginice neumjesan, ali nitko od njih neće udeliti savet, a kamoli jasan odgovor. Odgovora nema danas, kao što ga nije bilo ni pre više od godinu dana, kada se krenulo s nastavom na daljinu - stoji u saopštenju koje je potpisao Željko Stipić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar