24°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

OŠTETILI BUDŽET ZA SEDAM MILIONA: Prijava za direktore Hrvatskih i Srpskih preduzeća

Policija u Hrvatskoj danas je prijavila deset direktora hrvatskih i srpskih preduzeća koje sumnjiči da su poreskim prevarama i lažnim knjiženjima oštetili državni budžet za najmanje 7,6 miliona kuna (oko 990 hiljada evra).

NAJVAŽNIJE

VELJINI NASLEDNICI ULIVAJU STRAH: Na Vajberu osvanule nalepnice sa Belivukovim likom!

IZGRADNJA BOLNICE: Vučić sutra u Novom Sadu

OGLASIO SE ULJANOV: Putinov stav po pitanju atomske bombe u Iranu

POMOĆ ZA NEZAPOSLENE: Evo kada počinje isplata

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je četvoro državljana Srbije i šest državljana Hrvatske koji imaju između 23 i 57 godina, a koji su bili direktori u sedam trgovačkih društava sa sedištem u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Policija je precizirala da su 53-godišnji direktor i administrativne radnice (48-godišnja i 33-godišnja) preduzeća iz Trpinje, od januara do kraja decembra 2017. godine, lažno prijavili pravo na odbitak pretporeza od najmanje 2,4 miliona kuna (oko 311 hiljada evra).

Ostale prijavljene osobe sumnjiče se da su kao direktori firmi iz Trpinje, Strizivojne, Vukovara, Markušice, Karadžićeva, Tenje i Ivankova za preduzeće 53-godišnjaka koristili ulazne račune svojih firmi kako bi lažno proknjižili otkup žitarica i uljarica u vrednosti od 12,5 miliona kuna (1,6 miliona evra).

Time su, ističe tužilaštvo, oštetili državni budžet za najmanje 5,2 miliona kuna (oko 675 hiljada evra).

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su Opštinskom državnom tužilaštvu u Vukovaru podneli poseban izveštaj kao nadopunu kaznene prijave Poreske uprave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar