23°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: objektiv

SAOPŠTENJE CRNE GORE: Ugovor sa SPC biće u potpunosti usaglašen, potpisaće ga Porfirije i Krivokapić

Ugovor biti predstavljen javnosti i da će ga potpisati Porfirije i Krivokapić

U FOKUSU

RADNO VREME ZA PRAZNIKE: Pogledajte šta i kad radi za 1. maj i Uskrs

BEŽITE ODATLE, SPASAVAJTE GLAVE! Dramatična poruka, kriza se pogoršava ZAPANJUJUĆIM tempom!

KORONA BROJKE U SVETU: Ovo su najnovije cifre, broj preminulih je više nego zastrašujući!

RAZUZDANI JOKIĆ! Ajde 32 poena, okej, ali kakvu bandžu je lupio Vilijamsonu i ODLUČIO MEČ! (VIDEO)

DANAS JE VELIKI ČETVRTAK: I najvećim grešnicima koji se pričeste, svi gresi biće oprošteni

Ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve biće u potpunosti usaglašen, uvažavajući pravni poredak države i kanonsko i organizaciono ustrojstvo SPC, saopšteno je iz Vlade, uz podsećanje da je premijer Zdravko Krivokapić “u stalnoj komunikaciji” sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem.

-Ugovor koji će Vlada Crne Gore potpisati sa Srpskom pravoslavnom crkvom biće u potpunosti usaglašen između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, uvažavajući pravni poredak države i kanonsko i organizaciono ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve. Nacrt ugovora koji je usvojio Sveti Arhijerejski Sinod dostavljen je Vladi Crne Gore, a Vlada će sa svoje strane ubrzo zvanično odgovoriti, nakon što utvrdi da li su sve odredbe nacrta ugovora u saglasnosti sa Ustavom i zakonima Crne Gore, ističe se u saopštenju, dodajući da će ugovor biti predstavljen javnosti i da će ga potpisati Porfirije i Krivokapić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar