24°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: alo

BUDVA PUNA TURISTA! Tokom praznika svi pohrlili na more, boravilo više od 6.000 gostiju, krcate plaže i kafići!

Mnogi građani Srbije su jedva dočekali otvorene granice, pa su se tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika odlučili da posete susednu Crnu Goru. Fantastična poseta zabeležena je u Budvi koja nakon teške korona godine konačno izgleda približno kao nekad.

O OVOME SE PRIČA

Dr Kisić: OHRABRUJE podatak da se sve više mladih prijavljuje za vakcinaciju

U VUKOVARU POZIVALI NA ''KLANJE SRBA'': Krivci za incident da preuzmu odgovornst

KBC "Bežanijska kosa" izašla iz kovid režima

- Jedva smo dočekali da odemo na more, prošle godine nismo išli nigde. Sada smo se vakcinisali i bezbrižno stigli u Budvu. Čudan neki osećaj, tek sad vidimo koliko nam je taj morski vazduh nedostajao. U prolazu smo videli mnogo ljudi iz Srbije, koliko smo mogli da primetimo zaposleni u svim objektima nose maske i poštuju epdimijske mere. Cene smeštaja, hrane i pića su sasvim korektne. Vreme nam je išlo na ruku i uspeli smo i da se okupamo u moru za 01. Maj. Na granici nije bilo zadržavanja, prošli smo samo sa ličnim dokumnetima - rekla je Čačanka Nataša Krunić koja je praznike provela upravo na crnogorskom primorju.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, prema podacima koji su dobijeni od tamošnje turističke privrede u četvrtak, Budvu je posetilo najmanje 6000 većinom stranih turista. U hotelima je bilo smešteno 4.500 gostiju, a oko 1.500 u privatnom smeštaju. Procenjuje se da je u privatni smestaj i tokom vikenda pristizalo još gostiju, pa da je taj broj i veći.

PROČITAJTE JOŠ

NA DANAŠNJI DAN: Sahranjene su mošte oca srpske Crkve SVETOG SAVE

VODITI RAČUNA O STARIJIM LJUDIMA: Krkobabićeva ideja ''garantovane penzije''

UŽAS KOD LESKOVCA! Nađeno telo muškarca u porodičnoj kući

- Gosti su uglavnom dolazili iz Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Ukrajine, Rusije i Turske. Već sada u Budvi borave inostrani i gosti iz regiona u većem broju što turističke radnike veoma raduje i uliva dozu optimizma kada je u pitanju glavna sezona. Kada su u pitanju najave, iz razgovora sa predstavnicima turističkih agencija i hotelijera saznajemo da postoji veliko interesovanje sa tržišta Ukrajine, Rusije i Bjelorusije, dok od gostiju iz regiona svakako očekujemo dosta dobru posećenost, ali više individualnu, nego organizovanu - izjavila je za RINU Darija Marović iz TO Budva.

Ona je istakla da epidemijska situacija u Crnoj Gori postaje sve bolja, aktuelne mere se poštuju i to daje rezultate, a nadaju se dodatnoj stabilizaciji epidemijske situacije uz masovnu vakcinaciju koja se uskoro očekuje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar