28°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Tanjug News Agency official

Izvor: Tanjug

DODIK O LICIMERJU STRANIH DRŽAVA PO PITANJU SRBIJE: Situacija je postala nemoguća sa "NON-PEJPERIMA"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je sve češću priču i non-pejperima na ovim prostorima.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da su danas non-pejper dokumenti postali uobičajeni ali da je sutauacija postala gotovo nemoguća imajući u vidu da im neki daju značaj, umesto razgovora relevantih faktora o važnim stvarima.

- Stuacija je gotovo nemoguća, o svemu treba da razgovaraju relevantni faktori država i naroda - rekao je Dodik uz ocenu da je priča o non-pejper dokumentima odjednom postala atraktivna.

Dodik je u Beogradu na tribini pod nazivom "Izvorni Dejton ili mirni razlaz u BiH" rekao da "zadivljuje" činjenica kako neko toliki značaj pridaje nekom papiru, koga se neki odriču, a neki opet tvrde da je taj neko ko ga se odrekao autor...

NAJVAŽNIJE

SPREMITE SE! U naredna dva sata čeka nas NEVEREME

USLOVI ZA DOBIJANJE NOVCA: Gotovo pet miliona građana ima pravo

KORONA PRESEK U SRBIJI: Manje zaraženih nego juče!

- Postoje različiti analitičari, teoretičari, novinari, publicisti pa i političari koji govore ono što im odgovara, ali ostaje činjenica da je gotovo identična situaucija vezana za Kosovo i poziciju RS - rekao je Dodik novinarima upitan da prokomentariše učestalu pojavu non pejper dokumenata za kosovski problem i to što u svakoj prilici naglašava da se pitanja KiM i RS moraju što više povezati.

Ako predlažu i Kosovo su priznali kao državu, postavlja se pitanje zašto ne priznaju Republiku Srpsku, upitao je Dodik i naglasio "da ne mogu reći da Srbi iz RS za razliku od Albanaca to ne zaslužuju i da moraju da budu pod protektoratom".

PROČITAJTE JOŠ

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE AMSS: Izmena režima saobraćaja na putevima i prelazima

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

KAO DEVOJČICA: Karleuša sa medvedićima, ALI... (FOTO)

Prema rečima Dodika, bez obzira što Zapad pokušava da zabrani da se to pitanje postavlja, "to je naprosto neodrživo, jer je istorijska sitaucija gotovo identična".

Dodik je naglasio da se zato srpski nacionalni interesi moraju jasno isticati kao i da je krajnje neprihvatljivo što se svako ko priča o sprskim interesima proglašava za remetilački faktor.

- Ovde egzistiraju svi interesi, ali ako pomenete srpske onda ste remetilački faktor i to ne samo ovde, već i na Balkanu - rekao je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti