20°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

NAJVEĆI GUBITAK U ISTORIJI POSLOVANJA: Budvanska rivijera ostvarila gubitak preko 9 miliona evra

Budvanska rivijera je ostvarila gubitak od preko devet miliona evra prošle godine, a za otpremnine je trošila za preko 800 procenata više nego u 2019. godini, saopštila je danas državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja Ivana Ðurović.

Na redovnoj sednici Skupštine akcionara "Budvanske rivijere", Ðurović je rekla da je ta hotelska grupacija lani isplatila 464.229 evra na ime otpremina što predstavlja povećanje od 814 odsto u odnosu na 2019. godinu. 

U FOKUSU

BRNABIĆ U ANTALIJI: Osmani se danas pozvala na Briselski sporazum

NAJNOVIJI PODACI: Evo koliko je u Srbiji ukupno dato doza vakcina

TAČNO JE ZNAO ŠTA HOĆE, NIŠTA MU NE PROMIČE! Putin otkriva da je Bajden drugačiji od slike u medijima

NESREĆA KOD PRIJEPOLJA: Automobil sleteo u Lim!

VUČIĆ NA POTPISIVANJU UGOVORA SA BRISELOM: Hvala EU na više od 11 miliona evra podrške migrantima (VIDEO)

AIR SRBIJA PROSLAVILA U NJUJORKU 5 GODINA OD PRVOG LETA: Đoković donirao dres trudnici iz Srbije! (GALERIJA)

-Poređenja radi, u 2019. godini na ime otpremnina isplaćeno je samo 50.800 evra. Dakle, u godini kada je ostvaren jedan od najvećih gubitaka u istoriji poslovanja i u situaciji kada je bilo neizvesno kakav se poslovni rezultat može očekivati u 2021, zabeležen je rekord u porastu isplate otpremnina, vršena su znatna zapošljavanja, što je indikator nesavesnog poslovanja u 2020.- navela je ona.

PROČITAJTE JOŠ

STŽE LETO! U ponedeljak nas očekuje NAJDUŽI DAN u godini!

OČUH ZLOSTAVLJAO DETE PRED MAJKOM: Dečak sam prijavio nasilje

KORONA PO GRADOVIMA: U ovom gradu je više novoobolelih nego u Beogradu

"GLAS NIJE NI TAMBURA NI HARMONIKA, VEĆ ŽIVI PROIZVOĐAČ": Alen Islamović SAMO ZA HAPPY o najtežem periodu u životu! (INTERVJU/FOTO)

Ocenjujući da "isplata otpremnina ne ide ruku pod ruku sa zapošljavanjem", Ðurović je precizirala da je, prema izveštaju menadžmenta, ova kompanija naročito zapošljavala nakon 31. avgusta do 31. decembra 2020, te da je tom periodu primila u radni odnos 16 lica na neodređeno vreme, i 63 lica na određeno vreme.

Ona je zatražila od novog Odbora direktora, koji je izabran na današnjoj Skupštini akcionara, da "na svim nivoima ispita zakonitost ovih postupaka".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar