33°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: BLIC

PREPORUKA MINISTARSTVA: Prekinuti rad na otvorenom od 12 do 16 časova

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije BiH preporučilo je poslodavcima da zbog vremenskih neprilika izazvanih visokom temperaturom vazduha sprovedu posebne mere zaštite kojima će sprečiti nastupanje štetnih posledica po zdravlje radnika.

Jedna od preporuka poslodavcima je da razmotre mogućnost prekida obavljanja poslova na otvorenom u periodu od 12 do 16 časova, te nastavak rada posle 16 časova.

VAŽNO

VUČIĆ DOVODI INVESTITORE: Za pet godina u Medveđu uloženo više nego u poslednjih 7 DECENIJA!

LEKARI APELUJU: NE IZLAZITE NAPOLJE BEZ OVOGA!

ZAHVALNOST HEROJIMA KOJI SU ZGAZILI HITLERA: Stefanović u Rusiji: Srbija nikada ne sme da zaboravi ZAJEDNIČKO PRIJATELJSTVO (GALERIJA)

TROPSKI TALAS U SRBIJI! Tremperature preko 30 stepeni u svim gradovima

KORONA PRESEK U SRBIJI: Ovo su najnovije brojke!

- Ukoliko je proces rada takav da ovo nije moguće primeniti, Ministarstvo preporučuje poslodavcima da radnicima koji obavljaju poslove na otvorenom početak radnog vremena pomere na šest časova ujutro - saopšteno je iz federalnog Ministarstva rada i socijalne politike.Preporuka poslodavcima je da tokom ovih vremenskih neprilika omoguće korištenje godišnjeg odmora radnicima sa dijagnostikovanim hroničnim oboljenjima, kao i odsustava u skladu sa zakonom, kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu. Poslodavcima je preporučeno i da izvrše organizaciju radnog vremena, te utvrde raspored tako da njegov početak prilagode vremenskim prilikama.

- Osim toga, poslodavci bi trebali da omoguće adekvatnije oblačenje radnika u ustanovama, preduzećima, kao i organima vlasti, te drugim pravnim licima, kao i adekvatno oblačenje na službenim događajima prilagođeno visokoj temperaturi - naveli su iz Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, pišu mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar