14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/bn tv

Izvor: tanjug

DANAS U BRATUNCU ODRŽANA KOMEMORACIJA STRADALIM SRBIMA! Ubijali si civile, starce, žene i decu, a kuće palili!

U Bratuncu je danas održana Centralna komemoracija za 3.267 Srba ubijenih tokom proteklog rata u Srebrenici i okolini.

28. divizija takozvane Armije BiH, u prvim ratnim godinama, gotovo svakodnevno je upadala u srpska sela u okolini ovog grada.

Ubijali si civile, starce, žene i decu, a kuće palili.

VAŽNO:

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV PORUKA MIKE ALEKSIĆA IZ PRITVORA! Srce mu radi na 20 posto, ostalo mu je još par meseci života!

PREDSEDNIK VUČIĆ ODLUČAN: Svi ministri da budu na obeležavanju Oluje! Koga nema, nek se ne vraća!

JOŠ 77 NOVIH SLUČAJEVA KORONE U SRBIJI: Za jedan dan preminule 3 osobe!U znak sećanja na stradale na gradskom grobllu kod Spomen krsta služen je parastos i položeni su venci.

Porodice, prijatelji prisetili su se ubijenih Srba Srebrenice, Bratunca i okoline.

Ubijenih se prisetio i Brano Vučetić kome su muslimanske formacije pobile kompletnu porodicu.

- Meni su pobili čitavu porodicu samo zato što su bili Srbi i tako se zvali. Mene su sa devet godina odveli u logor i dan-danas osećam posledice - priča Vučetić.

- Ono što su muslimani iz Srebrenice učinili srpskom narodu u Podrinju zove se genocid koji je započet u Drugom svetskom ratu, a nastavljen u Odbrambeno-otadžbinskom - naveli su iz organicije porodica poginulih.

Predsednica Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bratunac Radojka Filipović rekla je da zločini nad Srbima Podrinja imaju sve elemente genocida.

Za brojne masovne zločine nad Srbima, koje su muslimanske snage iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića počinile od 1992. do 1995. godine, još niko nije odgovarao.

Načelnik opštine Bratunac Srđan Ranikić kaže da se srpske žrtve na sve načine pokušavaju minimizirati i da to ne smemo da dozvolimo.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković kaže da je stradanje srpskog naroda u Podrinju u minulom ratu ostalo nekažnjeno, dok se Srbima sudi i za komandnu odgovornost.

Govoreći o pravdi za srpske žrtve, Višković je rekao da tu sudovi i pravda možda imaju neke druge aršine, te da će današnji skup "zločince podsetiti na njihova nadela".

- Gde su danas ovde sa nama oni koji nam tako širokogrudo nude pomirenje, da zaboravimo i praštamo? Nemam ništa protiv toga, ni kao čovek, ni kao borac, što će oni sutra biti u Potočarima, na to imaju pravo, ali gde vam je obraz da ne dođete danas u Bratunac i poklonite se srpskim žrtvama -  poručio je Višković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar