27°C

Beograd

Photo: Youtube Skupština Crne Gore

Izvor: Novosti

POLITIČKA SCENA U CRNOJ GORI SVE ZATEGNUTIJA! Front spreman i za borbu na ulici!

- PRIMIČE se godina od pada režima Mila Đukanovića (30. avgusta), a sistem koji je po Crnu Goru ostavio katastrofalne posledice još nije demontiran!

VAŽNO

STIŽE TROPSKI TALAS! Temperatura će ići preko 40 stepeni, spremite se za tople dane tokom vikenda!

KiM: Uvredljivim grafitima vandalizovano dečje igralište!

PRVOSTEPENO OSUĐEN M.S za ubistvo Kristine Kaplanović (20)

BAHATO PARKIRANJE I ATAK NA TAKSI STAJALIŠTA! Žalbe građana upućene ovlašćenim predstavnicima taksi prevoznika!

BEOGRAĐANI, danas i sutra BESPLATNO KUPANJE na BANJIČKIM BAZENIMA!

- Iz Demokratkog fronta već najavljuju nove vidove političke borbe, ne isključujući ni ulicu. Nakon propalih pregovora parlamentarne većine oko prevazilaženja političke i društvene krize i politički analitičari procenjuju da će jesen doneti radikalizaciju političkih prilika.

Jedan o lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručuje da su izbori jedino rešenje ako ne bude postignut dogovor o novoj vladi, bez aktuelnog premijera Krivokapića.

- Ovako više ne ide. Ako ne možemo da se dogovorimo, a ovo govorim u svoje ime, u političkoj teoriji i praksi postoji samo jedno rešenje - izbori. Mi nismo izazvali krizu, već premijer koji je od parlamenta tražio smenu ministra kog je predložio, a koji nije član DF, ni koalicije "Za budućnost Crne Gore". Premijer, u normalnim državama, prvo konsultuje većinu u parlamentu, pa onda šalje inicijative. Ako vi kao premijer nemate podršku za smenu ministra, onda treba da tražite poverenje za čitavu vladu - smatra Medojević.

Doktor pravnih nauka, profesor Đorđije Blažić saopštio je ovim povodom da kad padne premijer - pada kompletna vlada.

- Vlada kojoj prestane mandat radi do izbora nove. To je ključni trenutak i tu ključnu ulogu igraju Ustav i predsednik države. Ta se vlada bira samo nakon parlamentarnih izbora.

Nema drugog modela. Zato što samo u toj situaciji, kad prestane mandat parlamentu, predsednik koristi svoja ustavna ovlašćenja raspisivanja izbora, a on predlaže mandatara u roku od 30 dana. Izbor vlade je moguć ali nakon sprovedenih parlamentarnih izbora - objašnjava Blažić.

POVRATAK DPS

OPOZICIONA DPS prekinuće bojkot Skupštine Crne Gore i njeni poslanici prisustvovaće premijerskom satu, koji je zakazan za 29. jul. DPS od maja bokotuje rad Parlamenta nezadovoljna odlukama vladajuće većine, naročito usvajanjem tužilačkih zakona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar