10°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen Al Jazeera Balkans

Izvor: Novosti

IZMENE U PRAVOSUĐU BIH! Gordana Tadić razrešena dužnosti glavnog tužioca!

- GORDANA Tadić, glavni tužilac Tužilaštva BiH razrešena je danas sa te dužnosti, odluka je prvostepene disciplinske komisije VSTS.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVAK DOBIO NEMCA PO ŠESTI PUT: Nastavlja prema teniskom tronu!

NEDIMOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Tržište traži standardizaciju pakovanja paradajza!"

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: OVAKVA JE ATMOSFERA U TOKIJU, naši sportisti su spremni za NOVE POBEDE NA OI

VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDELJAK: Vraćaju se PAKLENE VRUĆINE, ali nas večeras čeka i NAGLA PROMENA!

- Tadićeva, je prema nezvaničnim informacijama dužnosti glavnog tužioca razrešena jer je počinila nekoliko disciplinskih prekršaja koji se između ostalog odnose na doele krivičnih predmeta, ali i bezbednosne provere. 

Do pravosnažnosti presude, Tadićeva će ipak ostati na mestu glavnog tužioca jer na ovu odluku ima pravo žalbe. 

-Prvostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH, odlučujući po disciplinskoj tužbi Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS BiH protiv tužene Gordane Tadić, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, donela je odluku kojom se utvrđuje disciplinska odgovornost tužene za disciplinske prekršaje, postupajući suprotno članu 5.2. Etičkog kodeksa za tužioce. Time se propisuje da će tužilac posvetiti profesionalnu delatnost svojim dužnostima, koje uključuju ne samo obavljanje tužilačke funkcije, nego i ostale poslove relevantne za poslovanje tužilaštva, a Tadićeva je iskazala nemar i počinila disciplinski prekršaj iz člana 57. tačka 8. nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti i tačka 17. propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtevima Saveta i Zakona o VSTS BiH, stoji u odluci Prvostepene disciplinske komisije VSTS BiH.

Tuženoj se, kako navode iz VSTS, za navedene disciplinske prekršaje, izriče disciplinska mera: premeštanje sa mesta glavnog tužilaštva Tužilaštva BiH na mesto tužioca Tužilaštva BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar