20°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /United Nations

Izvor: Tanjug

AMBASADA RUSIJE u BiH NE PODRŽAVA Inckovu odluku: Protivimo se upotrebi "bonskih ovlašćenja"

Ambasada Ruske Federacije u BiH u saopštenju navela je razloge zbog kojih je odbila da se pridruži izjavi ambasadora Upravnog odbora Saveta za provođenje Mirovnog sporazuma u BiH.

VAŽNO:

VOJSKA SRBIJE JAKA I NA VODI! Moćna Rečna flotila demonstrirala sposobnosti (GALERIJA)

PETKOVIĆ PORUČIO: Važno je očuvati svetinje na Kosovu i Metohiji!

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U DOBANOVCIMA! Povređeno nekoliko osoba i jedno dete

Tom izjavom osuđuje se, kako je navedeno, eskalacija tenzija koje dolaze od nekih političkih lidera kao odgovor na nedavnu izmenu Krivičnog zakona, kao i koraci koje je preduzela Narodna skupština Republike Srpske, a koji bi, stoji u izjavi, narušili stabilnost i omeli efikasan rad organa vlasti.

Ruska ambasada ukazuje da je visoki predstavnik Valentin Incko svoj mandat završio 27. maja i da nije imao nikakva ovlašćenja za uvođenje izmena i dopuna Krivičnog zakona.

U saopštenju se navodi da se Rusija uvek protivila upotrebi "bonskih ovlašćenja", čije mu, čak ni najšire tumačenje ne daje mu za pravo da se meša u aktivnosti zakonodavne vlasti.

Ambasada, takođe, podseća da je odluku Narodne skupštine donelo legalno izabrano demokratsko telo vlasti.

"Ispostavlja se da naši partneri BiH smatraju nemarnim studentom koji ne uspjeva položiti "ispite" i rešiti se međunarodne supervizije. Više od četvrt stoleća, suverena država koja je zauzimala poziciju nestalne članice Saveta bezbednosti UN-a mora "ponoviti godinu"... Upravo iz ovih razloga kancelariju visokog predstavnika smatramo kočnicom razvojnog puta BiH i insistiramo na njegovom bezuslovnom gašenju. To je taj slučaj kada su se prednosti odavno pretvorile u nepopravljive nedostatke. Stoga - mora biti zatvoren!", zaključuje se u saopštenju Ambasade Rusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar