0°C

Beograd

Photo: Printscreen/CG

Izvor: Novosti

U Vladi Crne Gore ne mogu više istovremeno biti premijer i ministar unutrašnjih poslova

Golden Rose ad

U Vladi  Crne Gore ne mogu više istovremeno biti premijer Zdravko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović - saopštio je predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Milan Knežević, nakon sednice Veća za nacionalnu bezbednost, koji je ponovio da je stanje u bezbednosnom sektoru neodrživo.

PROČITAJTE JOŠ: DODIK: Sramni zakon koji je pokušao da nametne Incko bio je okidač da u zajedničkim institucijama ne donosimo odluke koje nisu u interesu RS

- Ono što sam čuo od ministra unutrašnjih poslova, i premijera za ministra i direktora Uprave policije, kao i ono što sam čuo danas mi daje za pravo da ponovim stav da u Vladi ne mogu biti premijer Zdravko Krivokapić i Sekulović.

PROČITAJTE JOŠ: SAD zabrinute zbog kineskog razvoja oruzanih sistema

Smatram da je u ovom trenutku sveopšte društvene krize, neophodno brzo, racionalno i u interesu svih građana donositi prave odluke. Ukoliko su tačne tvrdnje Krivokapića od 4. i 5. septembra o puzajućem državnom udaru, onda i ministar i direktor Uprave policije moraju da podnesu odgovornost. Ne postoji mogućnost da se održava status kao i da se sva odgovornost prebaci na jednog čoveka u bezbednosnom sektoru. Ako je tačno ono što su ministar i direktor saopštili, da su oni doprineli da ustoličenje Joanikija bude na Cetinju, onda je jasno da premijer Krivokapić više ne može da bude na čelu Vlade - kazao je Knežević.

Tvrdi da će Odbor insistirati da se skine stepen tajnosti sa izveštaja o dešavanjima 4. i 5. septembra na Cetinju kako bi javnost na Odboru putem javnog prenosa utvrdila što se dogodilo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad