23°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

HOLANDIJA UBLAŽAVA MERE: Od sada se može putovati u sve zemlje Evropske unije!

Holandija je danas saopštila da će ublažiti ograničenja uvedena radi sprečavanja širenja kovid-19 i omogućiti putovanja u sve zemlje Evropske unije, uključujući i nekoliko onih koje su bile zabranjene za holandske turiste zbog visoke stope zaraze.

Istovremeno, vlasti su navele da će produžiti zabranu višednevnih festivala, koji se smatraju previše rizičnim, preneli su mediji.

VAŽNO:

VULIN EKSKLUZIVNO U "DOBRO JUTRO SRBIJO" OTKRIO PLANOVE BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Morali smo da pokažemo one jezive fotografije, i moja deca čitaju o tome - ali SRBIJA JE VAŽNIJA OD VUČIĆA I MENE!

DRECUN SAMO U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Preko lažne priče o genocidu Kurti BRUTALNO NAPADA NAŠ NAROD - svi se boje Srbije koja NIJE na kolenima!

Vojvodina: Nastavlja se projekat ranog otkrivanja raka plućaOd utorka holandske preporuke za putovanja više se neće zasnivati samo na stopama zaraze zbog kojih je odmor u Španiji i Portugalu bio gotovo nemoguć, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Od 27. jula negativan savet važiće samo za zemlje sa zabrinjavajućom novom varijantom virusa koja još nije široko rasprostranjena u Holandiji. Takođe, od 8. avgusta putnici stariji od 12 godina moraće da pruže dokaz o negativnom rezultatu testa pri povratku u Holandiju iz zemlje EU za koju se smatra da ima povećan rizik od zaraze.

Holandska vlada uvela je ponovo 9. jula ograničenja za plesne klubove, muzičke festivale i restorane, samo dve nedelje nakon što su bila ukinuta, a razlog je porast broja zaraženih među mladim osobama i to uglavnom delta sojem. Festivali velikih razmera neće biti dozvoljeni ni u avgustu, navela je vlada.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar