20°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Dragan Rakonjac

Izvor: Tanjug

IMA SE MOŽE SE: Amerikanci ulažu BILION DOLARA na puteve i drugu infrastrukturu

 Senat SAD je na subotnjoj sednici raspravljao o predlogu zakona kojim bi se potrošilo bilion dolara na puteve, železničke pruge i drugu infrastrukturu, što je jedan od glavnih zakonodavnih prioriteta predsednika Džozefa Bajdena.

VAŽNO:

PREDSEDNIK VUČIĆ: "Otvoreni Balkan" je ISTORIJSKI KORAK ZA REGION - nada, odgovornost i obaveza za bolju budućnost!

LINTA: Neće biti trajnog mira na prostoru bivše Jugoslavije, dok god HRVATI NE OSUDE GENOCID NAD SRBIMA!

DANAS U SRBIJI PAKLENE TEMPERATURE: Evo kakvo vreme nas očekuje narednih sedam dana

Ambiciozni plan ima podršku demokrata i republikanaca, međutim senatori do sada još uvek nisu videli konačan tekst zakona koji podrazumeva i 550 milijardi dolara dodatnih izdataka.

Lider demokrata u Senatu Čak Šamer potvrdio je da je radnoj grupi koju čine senatori iz obe stranke potrebno dodatno vreme za finalizaciju teksta novog zakona.

-Imam najavu da ćemo sutra imati konačnu verziju teksta zakona, a kada tekst bude spreman, izneću ga pred senatore- izjavio je sinoć Šamer.

Nakon što zakon bude izglasan Šamer namerava da pred Senat iznese i predloge zakona koji se fokusiraju na klimatske promene i kućnu negu za starije i decu u iznosu od 3,5 biliona dolara.

Po svemu sudeći Šamer će se suočiti sa snažnim protivljenjem republikanaca i razlikama u stavovima među umerenim demokrata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar