7°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

ITALIJA: Prikupljeno dovoljno potpisa za liberalizaciju upotrebe kanabisa

Golden Rose ad

 Zagovornici upotrebe kanabisa u Italiji saopštili su danas da su prikupili dovoljno potpisa za pokretanje referenduma o liberalizaciji njegove upotrebe, a koji bi mogao da bude održan sledeće godine.

PROČITAJTE JOŠ: PROTESTI U VAŠINGTONU: Protestanti zahtevaju prava nepravedno pritvorenih političkih zatvorenika

Predlagači referenduma nastoje da legalizuju uzgoj "trave" za ličnu upotrebu i ublaže sankcije za druga krivična dela povezana sa kanabisom, pri čemu počinioci više ne bi rizikovali dobijanje zatvorskih kazni zbog prodaje malih količina droge.

Organizatori peticije prikupili su potrebnih 500.000 potpisa za sedam dana, mnogo brže nego inače zbog zakona usvojenog u julu koji omogućava prikupljanje onlajn potpisa.

Ovo je izvanredan rezultat, ali nije iznenađujuć, saopštio je organizacioni odbor referenduma, koji se sastoji od mnoštva grupa koje zagovaraju liberalizaciju upotrebe "trave".

VAŽNO: HUMANOST NA DELU: Grčka otvorila novi kamp za migrante na Samosu

Brzina podrške pokazuje želju za promenom politike o kanabisu, dodaje se u saopštenju odbora.

Potpisi će sada morati da budu službeno provereni, a organizatori su pozvali ljude da nastave da dodaju svoja imena pre isteka roka krajem septembra da bi se izbegao rizik od odbijanja referenduma ako se utvrdi da su neki od potpisa nevažeći.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad