-2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

Za ubistvo pet ljudi lukom i strelom osumnjičen Danac

 Za smrt pet osoba, koje su u Norveškoj ubijene u napadu lukom i strelom, osumnjičen je 37-godišnji državljanin Danske, saopštila je danas policija.

Još dve osobe, među njima i policajac koji je bio van dužnosti, ranjene su u napadima koji su se dogodili u sredu uveče na različitim lokacijama u Kongsbergu, gradu udaljenom 68 km jugozapadno od prestonice Osla. 

PROČITAJTE JOŠ:  LUKOM I STRELOM UBIJA LJUDE PO ULICI: Norveška u šoku

Ejvind Os, šef policijske operativne jedinice, rekao je da je osumnjičeni uhvaćen i da je delovao sam, a njegovi motivi za ovo delo nisu poznati.

-Policija daje ove podatke zbog svih glasina na društvenim mrežama u vezi sa ljudima koji nisu povezani sa ovim vrlo ozbiljnim incidentima- precizirano je u saopštenju policije u kojem je navedeno državljanstvo osumnjičenog, ali ne i njegov identitet.

Istražitelji razmatraju da li su ovi napadi teroristički čin i najavljeno je će kasnije dati detaljnije informacije o incidentu.

PROČITAJTE JOŠ:  AMERIKA USLOVLJAVA ASADA: Nema normalizacije odnosa dok se ne sredi političko stanje u Siriji

Policija je ispitivala osumnjičenog i on je sarađivao u istrazi, potvrdio je njegov branilac.

Napadi su trajali više od pola sata na širem području Kongsberga, uključujući i u prodavnicu prehrambenih proizvoda "Coop Ekstra", prenose norveški mediji izjavu policije.

Nakon napada, Uprava policije je saopštila da je naredila službenicima širom zemlje da nose vatreno oružje, pošto norveška policija obično nije naoružana, ali policajci imaju pristup oružju kada je to potrebno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad