2°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Unesco

Izvor: tanjug

ANKETA POKAZALA! Većina Austrijanaca želi potpuno povlačenje Kurca

 Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc, pod velikim je pritiskom od pokretanja istrage protiv njega zbog pronevere i mita, i morao se povući sa čela vlade, a sada Austrijanci traže da se potpuno povuče sa svih političkih funkcija.

Većina Austrijanaca, to jest 65 odsto je mišljenja da Kurc treba da se povuče sa mesta lidera Narodne partije (OVP) i šefa poslaničkog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:Nigerija: Ubijeno 18 osoba u džamiji

Samo 27 odsto smatra da on treba da ostane na aktuelnim funkcijama, proizilazi iz istraživanja javnog mnjenja, koje je sproveo instut Petera Hajeka. 

Što se tiče glasača OVP, njih 81 odsto želi da Kurc ostane na čelu stranke, a svega 13 procenata traži povlačenje.

PROČITAJTE JOŠ:PUCNJAVA U AJDAHU: Ima mrtvih i ranjenih!

Međutim, kod Zelenih 77 odsto traži potpuno povlačenje Kurca, kod pristalica Slobodarske partije (FPO) 80 odsto, Socijaldemokratske partije (SPO) 82 odsto, i Neos-a čak 86 procenata.

Na pitanje koja osoba iz OVP je najbolja za kancelara svega 23 odsto građana je reklo da je to Kurc, a najbolje je prošao aktuelni kancelar Aleksander Šalenberg sa 41 odsto podrške.

Zanimljivo je da i glasači OVP smatraju Šalenberga trenutno boljim kancelarom od Kurca.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad