-3°C

Beograd

Photo: printskrin TV Zvezda

Izvor: Sputnjik

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE PRKAZALO MOĆAN SNIMAK: Pogledajte kako izgleda iskrcavanje rakete „Jars“ u raketni silos (VIDEO)

Ministarstvo  odbrane Rusije objavilo je snimke utovara interkontinentalne balističke rakete „Jars“ u Kozeljskoj raketnoj jedinici u Kalužskoj oblasti.

- Raketa se instalira u silos za lansiranje pomoću specijalne transportne i utovarne jedinice. Složene tehnološke operacije traju nekoliko sati - naveli su u Ministarstvu.

Kako su saopštili u Ministarstvu odbrane Rusije proces je trajao nekoliko sati.

Kozeljska raketna jedinica u Kalužskoj oblasti je prva koja je opremljena stacionarnim raketnim sistemom „Jars“. Ponovno naoružavanje Raketne vojska strateške namene uključuje i stvaranje nove socijalne infrastrukture.

- Sprovođenje planiranih aktivnosti za 2021. godinu koje podrazumevaju ponovno naoružavanje Raketne vojske strateške namene povećaće udeo modernih raketnih kompleksa strateške namene i mogućnosti za obavljanje zadataka nuklearnog odvraćanja - dodali su u Ministarstvu.

Glavna prednost kompleksa RS-24 „Jars" je to što raketa odjednom može da ponese četiri borbena bloka od kojih svaki ima snagu od 300 do 500 kilotona. Povećan je i domet koji iznosi 12.000 kilometara. Pored toga, „Jars" ima sistem koji mu omogućava da lansira raketu iz bilo koje pozicije na kojoj se nalazi i da se ne vezuje za ranije naznačene pozicije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad