-1°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

KANADA: Otkriveno 15 slučajeva nove omikron varijante kovid-19

Kanada je otkrila ukupno 15 slučajeva nove omikron varijante kovid-19 i trendovi teških bolesti širom zemlje mogli bi ponovo da porastu, izjavili su kanadski zdravstveni zvaničnici. 

Savezna vlada je saopštila da podržava preporuku nacionalnog savetodavnog odbora za imunizaciju da svi odrasli stariji od 50 godina treba da dobiju treću dozu vakcine šest meseci nakon vakcinacije drugom dozom, prenose strani mediji. 

Zvanična Otava je prošle sedmice objavila da će zahtevati od putnika koji dolaze avionom iz svih zemalja osim SAD da se testiraju na kovid-19, a proširila je zabranu za dolazak putnika iz 10 zemalja sa juga Afrike.

Zdravstveni zvaničnik Tereza Tem rekla je prvo novinarima da u Kanadi ima 11 slučajeva zaraženih omikron varijantom korona virusa.

Nekoliko sati kasnije grad Jork je saopštio da je kod deteta koje ima manje od 12 godina dijagnostikovana omikron varijanta.

Dete je nedavno putovalo na jug Afrike, navodi se u saopštenju.

Toronto je potom prijavio svoja prva tri slučaja zaraze varijante omikron kasno sinoć.

Kako su rekli lokalni zdravstveni zvaničnici, dve osobe su se nedavno vratile iz Nigerije, dok se jedna osoba vratila iz Švajcarske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad