22°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen/janavip2011

Izvor: ALO.RS

"ONI SU ME NATERALI DA PEVAM!": Jana danas važi za kraljicu bakšiša, a prvi honorar zaradila je kao devojčica u kafani!

- Bila sam solidan đak, a uprkos tome što sam u kafani od 13. godine, uspela sam da završim školu - kaže - Jana.

PROČITAJTE JOŠ:

ANA BRNABIĆ ZAVRŠILA POSETU U PČINJSKOM OKRUGU: Dosta je urađeno, ali imamo još posla

VOZAČ AUTOBUSA KOJI JE USMRTIO 10 LJUDI PRIZNAO KRIVICU!

BESPLATAN sportski kamp za decu iz Srbije, regiona i dijaspore

Pomoć sugrađanima sa malim primanjima: KO IMA PRAVO NA GARANTOVANU PENZIJU?

Pevačica Jana Todorović važi za kraljicu bakšiša, a sada je otkrila da je prve muzičke korake napravila u kafani i to kada je imala samo 13 godina. 

Osim toga, Jana je ispričala da kao devojčica nije maštala da se bavi pevanjem, već da su je roditelji na to naterali. 

- Rođena sam na Kosovu. Živela sam na selu do 23. godine, pa sam kasnije upoznala supruga Ivana. Počela sam da pevam sa 13 godina. Imala sam bezbrižno detinjstvo, naši roditelji su nas učili da budemo samo dobra, vaspitana deca. Nije bilo lako u to vreme... Išla sam iz sela 15 kilometara do srednje škole, pohađala sam muzičku školu i hor. Roditelji su me uvek upozoravali da vodim računa i sa kim ću da razgovaram. Bilo je provokacija, a baš u vreme kada su počele najveće demonstracije, pevala sam u horu u kojem je bilo 100 ljudi. Pevalo se i na albanskom i srpskom, tako je i profesorka pričala. Mi smo gledali naša posla, da ne izazivamo problem - rekla je Jana i otkrila da nije želela da se bavi pevanjem. 

- Bila sam solidan đak, a uprkos tome što sam u kafani od 13. godine, uspela sam da završim školu. Nisam htela da se bavim pevanjem već su me roditelji naterali. Počela sam da pevušim sa bratom, a moji roditelji su osetili da sam muzikalna. Počeli smo da pevamo po kafanama, a na prvom nastupu sam nosila beli šešir. Gosti su me dočekali srdačno, a ja sam im okrenula  leđa i zapevala "Što me pitaš kako živim". Svi su bili zadovoljni i od tog dana nisam izašla iz kafane - ispričala je Jana.

- Svi su bili u čudu jer im nije bilo jasno kako je žensko dete tako rano ušlo u kafanu. Nisam to tada razumela, ali mojih roditeljima nije bilo lako. Tata nas je vozio na sve nastupe, a ja nisam znala kolike sam honorare dobijala. Možda oko 10 maraka, to je danas pet evra. Mada, meni je bilo dovoljno kada mi tata da novac za jednu pljeskavicu - ispričala je Jana. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar