29°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: happyBSC

ČETIRI VEŽBE ZA STAN Evo kako možete lako doći do savršenih nogu

Na putu ka sticanju dobre kondicije i mišićavih nogu često radimo pogrešne vežbe zbog kojih naše butine izgledaju veće nego što bi trebalo. Da biste to izbegli, postoji posebna rutina koja će pomoći da imate vitke i tonirane noge.

Najbolji deo od svega je da sve ove vežbe možete izvoditi kod kuće.

Trougano podizanje nogu

Lezite na pod. Oslonite se na desnu ruku i poduprite telo. Levom rukom dohvatite levu nogu. Desna bi trebalo da ostane ravna. Ako u potpunosti ne možete da ispravite levo koleno to je u redu. Možete ga lagano saviti. Počnite lagano da dižete desnu nogu. Napravite tri serije od 15 ponavljanja i promenite stranu.

Bočni plank

Smestite se u položaj bočnog planka. Stavite desnu ruku na butinu. Leva ruka je ispružena i oslanja se o pod. Ruku nemojte da savijate u laktu kao što ste to činili u prethodnoj vežbi. Savijte noge tako da stopala stoje iza kukova. Polako dižite desnu nogu, potom je vratite u početni položaj. Ponovite tri serije od 15 ponavljanja, a zatim promenite stranu.

Dijamantski udarci

Lezite na leđa. Ruke bi trebalo da vam budu uz bok. Podignite noge prema gore i savijte kolena. To je početna pozicija. Sastavite tabane tako da vas položaj podseća na žabu. Ispružite noge sa strane što je više moguće. Počnite da stiskate unutarašnju stranu butina kako biste ih spojili. Vratite se u početni položaj. Napravite tri serije po 15 ponavljanja.

Stisnite i čučnite

Stanite pravi. Postavite jastuk između kolena i stisnite mišiće butina. Čučnite savijajući se i gurajući stražnjicu unazad. Još više stisnite jastuk kolenima. Povucite telo prema dole, poput opruge, a zatim odskočite četiri puta. Držite ruke ispred grudi. Vratite se u početni položaj. Ponovite tri serije s 15 ponavljanja.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti