7°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: IFLScience

NIJE ISTO! Ove vežbe SAGOREVAJU najviše KALORIJA!

Golden Rose ad

Dok neke aktivnosti troše manje kalorija, druge su zbog svog intenziteta i specifičnosti idealne za one koji žele da izgube kilograme. Motivacija takođe ima bitnu ulogu, pa je važno da vam prija specifičan oblik treninga.

U FOKUSU:

ZAKAZANA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Sutra u 16h odluka o ublažavanju mera za praznike

ŠIRE "PANČEVAC" ZBOG TRAMVAJA: Da li će biti moguća rekonstrukcija stare saobraćajnice preko Dunava?

ŠEŠELJ ZA HAPPY TV: Neću da prihvatam evropske zakone!

MALI O BORBI PROTIV KORONE: Danas isplata pomoći za ovu kategoriju, evo koliko će novca dobiti

Koji je najbolji način da potrošite najviše kalorija? Mnogo je toga što treba razviti u režimu vežbanja – zadovoljiti potrebe tela, pronaći nešto u čemu uživate i otkriti šta će imati dovoljno uticaja na promenu vašeg zdravstvenog stanja na bolje.

Ako nemate dovoljno slobodnog vremena, jedan od načina da to izmerite je da shvatite koliko energije određena vežba "troši" u vremenu dok je zapravo radite. Drugim rečima, koliko kalorija sagoreva.

Ipak, važno je upozorenje da vežbanje samo po sebi zapravo nije najvažnija stvar kada je u pitanju gubitak kilograma. Ako želite da smršate, predlažemo da razgovarate s lekarom o tome što je zdrava težina za vas i poradite na pronalasku uravnotežene prehrane.

Kalorije koje se sagore u toku jednog sata dobro su merilo intenziteta pojedine vežbe. Klinika "Mejo", oslanjajući se na istraživanje koje je objavio američki Nacionalni zavod za zdravlje, navodi popularne oblike vežbanja prema uticaju na potrošnju kalorija obračunatih za osobu tešku 90 kilograma.

Trebalo bi imati na umu da su ove brojke približne. Takođe, samo zato što vežba brže sagoreva kalorije ne znači da je i najbolja opcija. Najvažnija vežba je ona u kojoj uživate dovoljno da biste istrajali i redovno je radili.

SAZNAJTE I OVO: 

GRAĐANI, KREĆE PRIJAVA: Evo ko automatski dobija novac, a ko mora da dostavi podatke VEĆ SUTRA!

Robert de Niro BANKROTIR’O! Posle 20 godina braka bivša žena mu priredila PAKLENI RAZVOD!

STRUČNJACI OTKRIVAJU! Evo koliko često treba menjati četkicu za zube!

TERAPIJA VRIŠTANJEM! Stručnjaci daju odgovor DA LI IMA EFEKTA

 

  • Lagano hodanje sagoreva najmanje kalorija na sat, svega 255, dok lagana vožnja bicikla sagoreva 364 kalorije na sat. Nešto više kalorija sagoreva brza šetnja, oko 391.
  • Lagani aerobik i dizanje tegova sagoreva 455 kalorija, dok lagano ili umereno plivanje sagoreva 528 kalorija na sat, a sličan gubitak kalorija ima i pešačenje po brdima.
  • Intezivan aerobik pripada grupi vežbi koja sagoreva više kalorija, oko 664, zatim sledi vožnja rolera – 683 kalorije, umereno trčanje – 755, trčanje uz i niz stepenice – 819 i brzo plivanje – 892 kalorije.
  • Od svih tipova vežbi, najviše kalorija sagoreva preskakanje užeta, čak 1.074 kalorije na sat.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad