12°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen

Izvor: rts

FIZIČKA AKTIVNOST JE VAŽNA! Ovo su samo neki od znakova da se nedovoljno krećete!

Golden Rose ad

Redovno kretanje je osnovni preduslov za dobro zdravlje, to svi znamo, ali se nažalost toga ne pridržavamo. Telo nam šalje različite signale, a ovih pet su sigurni pokazatelj da nam telo pati zbog previše sedenja.

NAJVAŽNIJE:

VASKRŠNJA ŽURKA U "VIKEND JUTRO": Šešelj PESMOM izaziva Palmu!

SLAVIMO NAJVEĆI HRIŠĆANSKI PRAZNIK: Jutarnju Vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save služiće patrijarh Porfirije!

POČELA VASKRŠNJA LITURGIJA: Patrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save sa vernicima! (VIDEO)

ISKLIZNULI VAGONI SA KISELINOM KOD MAJDANPEKA: Vatrogasci na licu mesta, obustavljen železnički saobraćaj!

PROGNOZA ZA VASKRS: Biće i do 30 stepeni, ali stižu pljuskovi!

Kada se govori o fizičkoj aktivnosti, većina pomisli na gubitak kilograma i fizički izgled. Debljanje jeste očigledan znak da ne trošimo energiju koju smo pojeli, ali fizička neaktivnost se manifestuje i na razne druge načine, za koje možda i ne znamo da su povezani sa nedostatkom fizičke aktivnosti.

Otečene oči

Sedelački način života jedan je od glavnih okidača da naše telo zadržava vodu. Naduvene oči se pojavljuju i kada previše ležimo. Stručnjaci preporučuju jogu kao najbolji lek za ovaj problem. Asane vrše pritisak na glavu i pojačavaju cirkulaciju. Jednom kada se pokrenemo, otečene oči više neće biti problem.

Zatvor

Ukoliko većinu vremena provodimo sedeći više vremena je potrebno da se hrana probavi. Redovno kretanje poboljšava funkcionisanje probavnog trakta. Čak i jednostavne vežbe ili pet minuta istezanja nekoliko puta dnevno mogle bi da spreče ovaj problem.

Zaboravnost

Kod ljudi koji vode neaktivan način života, prema brojnim istraživanjima, pojavljuju se strukturne promene u mozgu u delu medijalnog slepoočnog režnja. Ovaj deo mozga je odgovoran za pamćenje. Takođe, dokazano je da fizička aktivnost poboljšava i naše raspoloženje kao i pamćenje.

Bolna kolena

Redovnim vežbanjem mišići jačaju i postaju fleksibilniji, a fizička aktivnost ublažava bolove u nogama. Takođe, redovne vežbe mogu da ublaže simptome artritisa i osteoporoze.

Žudnja za slatkišima

Fizička aktivnost smanjuje želju za šećerom. Osim toga, svaka fizička aktivnost pojačava energiju i oslobađa endorfin, hormon sreće, koji smanjuje žudnju za slatkišima.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad