16°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: srbijadanas

RUSKI NUTRICIONISTA PORUČUJE: Ukoliko mnogo jedete OBAVEZNO uradite ovo!

Ukoliko mnogo jedete postoji rešenje za vaš stomak.

SAZNAJTE I OVO:

PUTIN SA ARMIJOM BUDUĆNOSTI: Naoružani roboti, tenkovi i MOĆNA ČUDA (VIDEO)

ZVANIČNA VEST: EU do sada vakcinisala 100 miliona ljudi!

POČELO "ŠLJAKANJE" U MONTE KARLU: Novak odličan na startu, Sinerman nije imao šansu (VIDEO)

PRIVEDEN MLADIĆ IZ KRUŠEVCA: Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

- Da biste izbegli prejedanje, obrok treba da započnete mekinjama - kaže ruski nutricionista Aleksej Kovalkov, i dodaje:

- Mekinje su odlične jer daju osećaj sitosti - kaže on.

Prema Kovalkovu, izbeći ćete prejedanje ako pre jela pojedete kašu napravljenu od šake mekinja i malo vode. Svakako, preporuka je da osobe koje su sklone ogromnim unosima hrane i imaju pojačan apetit, da se konsultuju sa lekarom koji će pronaći individualni pristup rešavanju ovog problema.

Čak i jednostavno posmatranje pripreme hrane može dovesti do prejedanja, otkrili su naučnici sa Univerziteta u Sariju. Sproveli su eksperiment nad 80 žena. Neke su aktivno kuvale hranu, druge su učestvovali u pasivnom kuvanju gledajući video snimke. Ispostavilo se da su učesnice koje su gledale video pojele 14 odsto više od onih koje su kuvale.

Ovi rezultati su u skladu sa studijama koje su pokazale da slike hrane, televizijske reklame i kulinarske emisije mogu da dovedu do prejedanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar