7°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

ONI OVIH 9 STVARI NE PODNOSE: Šta je signal za uzbunu i kad je vreme za bežanje?

Golden Rose ad

Ove rečenice muškarci mrze iz dna duše

PROČITAJTE JOŠ: Preminuo glumac Nenad Nenadović!

Čak i u skladnim vezama, postoje stvari koje mogu da izazovu velike probleme.

Muškarci, kao i žene, imaju svoju listu rečenica koje organski mrze da čuju, bez obzira na to koliko vole svoju partnerku.

Neke od njih su signal za uzbunu, a druge najava žestoke svađe.  

A to svi žele da izbegnu.

1. Moramo da razgovaramo

Ovu frazu muškarci vide kao nagoveštaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi da razgovara o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice govori im da nešto nije u redu i oni se još u startu osećaju krivim. Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umesto da koriste dramatične uvode.

2. Stalno spominjanje nekog muškarca

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, naročito ako je reč o ženi koju vole. Ako iz njenih usta stalno čuju jedno te isto muško ime, bilo da je reč o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu na priču već im kroz glavu prolazi – zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?

3. Raspravljanje s prijateljicama o tome kakav je u krevetu

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. Ali dok pripadnici jačeg pola pričaju uopšteno, ili se hvale svojim libidom i veštinom, žene će pričati o konkretnim situacijama, upoređivati ili tražiti savete. Nijedan muškarac ne voli da čuje kako se raspravlja o njegovom seksualnom umeću, ili smeje na njegov račun ili analizira – naravno, osim ako je reč o pohvalama.

4. Preterano uopštavanje

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalizacija s kojom žene umeju da započnu razgovor. Oni više ne mogu i ne žele da se koncentrišu na ono što im se priča, jer osećaju da je samim uvodom ona donela presudu da “on stalno nešto pogrešno radi”.

PROČITAJTE JOŠ"PREVENCIJA JE KLJUČ SVEGA": Ginekolog Stefan Dugalić ekskluzivno za HAPPY BSC otkriva da li je strah od pandemije prisutan među trudnicama? (INTERVJU/FOTO)

5. Ti mene ne voliš

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoja osećanja radije izražavaju delima nego rečima. Ako partnerka koristi ovakvu frazu uz dodatak: “da me voliš, onda ne bi radio to”, muškarci jednostavno ne znaju šta da kažu, odnosno nisu tako vešti u argumentovanju. Više bi voleli da im partnerka kaže šta točno želi, umesto da zbog njegovih propusta dovodi njegova osećanja u pitanje.

6. Prigovaranje zbog druženja s prijateljima

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar, ali ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one s kojima dele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu pa ni osudu toga što njihov prijatelj radi – njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti i da se prema njima ponaša normalno. Ovakve prigovore partnerke doživljavaju kao pretnju prijateljstvu, odnosno kao pokušaj zabrane druženja.

7. Ispitivanje o bivšima

Mada često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego što one sebe poznaju. Spominjanje bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bez obzira da li bi priča o njoj mogla da bude okidač ljubomore, poređenja ili pamćenja nekih detalja koje ona posle može da iskoristiti u svađama.

8. Nesuglasice između partnerke i majke

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im je da se snađu u komplikovanim ženskim odnosima, naročito ako je reč o odnosima između njegove izabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umešaju, za jednu stranu sigurno biti krivci. Radije bi da pričaju o rešenju situacije, nego da slušaju beskonačna prepričavanja počinjenih “nedela” bilo koje strane.

9. Ne posvećuješ mi dovoljno pažnje

Ova fraza muškarcima zvuči kao floskula, i najčešće je povezuju sa ženskom taktikom da prestanu da rade ono što trenutno rade i udovolje njoj. Ako je istina da on ne posvećuje partnerki dovoljno pažnje, on će to pre shvatiti na osnovu njenih konkretnih postupaka – na primer, ako izađe na kafu na koju on ne želi da ide, umesto da ostane s njim i prigovara mu što nije išao.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad