7°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

Deca od 12 do 15 godina glavni prenosioci kovid virusa

Golden Rose ad

 Britanski glavni medicinski zvaničnik profesor Kris Viti izjavio je danas da su deca trenutno glavni prenosioci korona virusa i da bi se bez vakcinacije skoro svi uzrasta od 12 do 15 godina u jednom trenutku mogli zaraziti.

-Definitivno se u ovoj starosnoj grupi dešava značajan prenos virusa. Zapravo, starosna grupa o kojoj govorimo je ona u kojoj se trenutno javlja najveća stopa prenosa, koliko možemo da kažemo- rekao je profesor Viti poslanicima na sastanku koji se ticao procene da li da se deci uzrasta od 12 do 15 godina ponude vakcine protiv korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Jurimo u dobru budućnost: PRVI PUT DRONOM TRANSPORTOVANA KRV!

Svoj deci u toj starosnoj grupi biće ponuđena vakcina nakon što su Viti i njegove kolege prošle nedelje rekli da bi deci vakcinacija koristila u smanjenju smetnji u obrazovanju. 

Viti je istakao da se ova preporuka fokusirala isključivo na dobrobit dece ovog uzrasta, te da nije donesena iz političkih razloga.

PROČITAJTE JOŠ:  GROŽĐE JE VEOMA KORISNO ZA ZDRAVLJE: Pomaže dosta kod sledećih bolesti!

-Praktično svako nevakcinisano dete verovatno će se zaraziti u nekom trenutku- upozorio je on.

Viti je poručio da vakcinacija može da smanji taj rizik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad