11°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti Magazin

PET MAGIČNIG REČENICA PROTIV STRESA! Ponavljajte ih svakodnevno!

Golden Rose ad

Rešite se stresa zahvaljujući ovim jednostavnim, a efektinim rečenicama.

Stres je nešto sa čim se susrećemo svakodnevno, posebno u 21. veku, zbog užurbanog načina života. Ukoliko se akumulira, može izazvati ozbiljne posledice po zdravlje organizma.

PROČITAJTE JOŠ:  ČORBA OD GVOZDENE RIBE-SPAS ZA ANEMIČNE: Namenjena siromašnima i gladnima

Stoga vam savetujemo da se opustite, posebno pre odlaska u krevet. Uživajte u omiljenoj knjizi, slušajte muziku koju volite ili napravite sebi relaksirajuću kupku.

Međutim, ako se bavite poslom koji je stresan, ili ste tip osobe koju može da isfrustrira i najmanja sitnica, potrebno je da pronađete sami način na koji ćete izlaziti na kraj sa stresom.

PROČITAJTE JOŠ:  PRAVILNOM ISHRANOM PROTIV KARDIOVASKULARNIH BOLESTI: Predstavljamo vam pet namirinica za zdravo srce i krvne sudove!

Pored kratke meditacije, dubokog udaha i izdaha, ili omiljenog citata, iz stresnih situacija mogu vas izvući i ove rečenice, koje će posebno delovati ako ih budete redovno ponavljali.

Autosugestija je jako moćna.

Ukoliko naglas izgovarate neku od sledećih rečenica, ubedićete sebe u to da je stres nepotreban, jer autosugestija može biti i te kako moćna.

Rečenice koje treba izgovarati u stresnim situacijama

PROČITAJTE JOŠ:  "PREVENCIJA JE KLJUČ SVEGA": Ginekolog Stefan Dugalić ekskluzivno za HAPPY BSC otkriva da li je strah od pandemije prisutan među trudnicama? (INTERVJU/FOTO)

- I ovo će proći.

- Idem dalje.

- To je život.

- Najbolje tek dolazi.

- Biram da budem srećna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad