26°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

ISKUŠENJA! Ovo je ŠEST najvećih iskušenja u braku!

Ma koliko neka veza izgledala i funkcionisala savršeno, zlatno pravilo je da nećete pouzdano znati na čemu ste, sve dok vaš odnos sa partnerom ne bude testiran, i to na najteži način.

VAŽNO

Vučić sutra na potpisivanju sporazuma za IPA program

PRODUŽEN PRITVOR MIROSLAVU ALEKSIĆU: Evo koliko dana će biti IZA REŠETAKA

PORED PREDSEDNIKA VUČIĆA na izložbi posvećenoj jasenovačkim žrtvama govoriće i PATRIJARH PORFIRIJE

SKUPŠTINA DONELA ODLUKU: Pomoć i za građane koji su privremeno u inostranstvu

Kada nema problema, sve deluje kao bajka, ali kada se brak ili veza nađu pred prvim velikim iskušenjem, videćete pravo lice osobe s kojom ste planirali da provedete život.

Stručnjaci su izdvojili 6 najvećih izazova u svakoj vezi, a prosto rečeno, ova iskušenja će vas ili ojačati kao par, ili načisto uništiti.

Dobijanje dece

I kada jedva čekate da postanete roditelji, morate da se u praksi suočite sa brojnim promenama u vašem životu, od ustajanja u 3 ujutru, neprospavanih noći do činjenice da prvih nekoliko meseci posle porođaja možete da zaboravite na seks.

 

- Važno je da otvoreno razgovarate o promenama u vašoj vezi. Pokušajte da ostanete fleksibilni i pronađete najbolji način da se uklopite u ulogu roditelja. Ne postoji samo jedan način roditeljstva, neko će koristiti jaslice, neko će angažovati dadilju… Važno je da se vas dvoje osećate što opuštenije - objašnjava psiholog Lorin Napolitano.

Neplodnost

Kada godinama pokušavate da dobijete dete, ali bez uspeha, kriza u braku je neminovna. Ovo je jedno od najvećih iskušenja, i potrebno je mnogo truda da bi se prevazišao ovaj izazov. Najvažnije su dve stvari: da uvek budete podrška jedno drugom i ne gubite nadu, jer uvek postoje i dodatne opcije kao što su usvajanje ili veštačka oplodnja. Drugo, nikako ne smete da se međusobno optužujete, jer u ovoj priči niko nije manje ili više “kriv”. Ako krenete putem optuživanja, veza je osuđena na propast.

PROČITAJTE JOŠ

SVE JE PRATIO VELIKI SKANDAL! Evo kako je planeta Zemlja dobila svoj dan!

DEČAK (8) U KC NIŠ STABILNO: Svi se nadaju oporavku, naredni dani KRITIČNI

ZAPANJIĆE VAS! Danas svi mogu, a pre 2000 godina se smatralo DAROM BOGOVA!

MISTERIJA STARA HILJADAMA GODINA! Zašto su nestali mamuti?

Preljuba

- Izdaja se nikada ne događa u vakuumu. Jednom kada prestanete da se osećate kao žrtva ili počinilac, pokušajte zajedno da razumete šta se dogodilo, i kako ste oboje doprineli tome. Ma koliko da vam je to teško, probajte da ne reagujete na prvu loptu. Ako je moguće, dajte sebi malo vremena da razmislite o svemu. To, naravno, neće zaceliti vaše rane, ali će vam bar pomoći da se malo smirite i odlučite šta želite da uradite - navodi stručnjak za odnose Ejpril Masini.

Preljubu je teško, skoro nemoguće oprostiti. Bez obzira za koju opciju se opredelite, sigurno je da vaša veza više neće biti ista.

 

Teška bolest

-Bolest može da nam pokaže ono što ne vidimo kada je sve normalno. Bez obzira da li se radi o negovanju posle saobraćajne nesreće ili dugoj borbi sa rakom, ovo je prilika za oba partnera da pokažu da su zajedno i u najtežim trenucima. Ova podrška i ljubav, ili, u najgorem slučaju, njihov izostanak, su najbolji pokazatelj kvaliteta vaše veze.

Bolest roditelja

- Kada vodite računa o bolesnom roditelju, to dramatično menja dinamiku veze. Takođe, to zahteva i mnogo vremena, novca i energije. U zavisnosti od ozbiljnosti bolesti, veoma je važno da imate vreme samo jedno za drugo, jer bez toga će se problemi samo gomilati. Naročito, ako bolest traje duže vreme - upozorava Napolitano.

 

Gubitak posla

- Ključno je da ne okrivljujete partnera koji je ostao bez posla ili upirete prstom u njega jer je odgovoran za pogoršanje vaše finansijske situacije. Podrška je neophodna, i bez nje je veoma teško proći kroz mučan proces traženja posla. Umesto okrivljivanja, probajte da budete racionalni i pronađete načine gde možete da uštedite, i olakšate život jedno drugom - zaključila je Lorin Napolitano.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar