26°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: stil

5 NAJLEPŠIH IZLETIŠTA OKO BEOGRADA: Ovo su manje poznata mesta koja očaravaju prirodom! (FOTO)

Svi smo bar jednom bili na Avali i Kosmaju. A da li ste posetili ova mesta?

U FOKUSU

ZASTRAŠUJUĆE! Ministar Vulin otkrio šta je pronađeno u VELJINOJ KUĆI SMRTI! Tajnih bunkera MOŽDA IMA JOŠ! (GALERIJA)

NAJNOVIJI PODACI: Ovoliko doza vakcina je dosad dato građanima Srbije

VUČIČ NA NEOBIČNOJ LOKACIJI: Divna je Srbija pod aprilskim suncem, pa mi ni rad vikendom ne pada teško!

BESEDA PATRIJARHA PORFIRIJA NA LAZAREVU SUBOTU: Epidemija je iskušenje i podsetnik da smo smrtni

DAČIĆ O PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić pokazuje da je državnik, a ne samo političar

Avala, Kosmaj, Bojčinska šuma i jezero Trešnja su neka od najpopularnijih mesta na koje odlazimo kada poželimo da za vikend pobegnemo iz Beograda.

Sada vam predstavljamo prelepa izletišta u blizini prestonice Srbije koja do sada možda niste obišli, a u njima ćete uživati i sjajno se provesti i odmoriti. 

Stepin Lug

Stepin Lug je memorijalni kompleks, poznat i pod imenom Titov gaj. Obuhvata šumu koja se prisire na 8,5 kvadratnih kilometara. Nalazi se svega 13 kilometara od centra Beograda, između opština Voždovac i Zvezdara. Ovde ćete uživati u dugim šetnjama šumskim stazama. Tu je i nekoliko izvora pitke vode, gde se možete okrepiti i odmoriti kad se umorite od hodanja.

Bela reka

Veštačko jezero koje pripada opštini Voždovac nalazi se u samom podnožju Avale, na oko 26 km od centra Beograda. Vodite računa kada idete ovuda - postoje delovi koji su strmi i nepristupačni.

Jezero Očaga

Nalazi se na teritoriji opštine Lazarevac, i jedan je od najatraktivnijih rekreativnih centara. Ima šljunkovitu plažu i divno uređene zelene površine, sportske terene i igrališta, gde će se divno provesti cela porodica.

Zabran

Ova šuma i park nadomak Obrenovca jednim svojim delom izlazi na Savu, a drugim se susreće sa rekom Kolubarom. Izaberite u čemu ćete uživati - u restoranima i bazenima, stazama za šetnju i rekreaciju, ili šetalištu i klupicama sa stolovima, savršenim za ručak u prirodi.

Duboki potok

Na dva kilometra od Barajeva i oko sat vremena od Beograda, nalazi se jezero Duboki potok. Prostire se na oko 8 hektara i zadivljuje šljunkovitom plažomi gustom šumom, u kojoj se nalazi nekoliko potoka i izvora.

Koje mesto ćete prvo posetiti?

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar