20°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Allblanc TV

Izvor: magazin.novosti

ZA SAVRŠENU FIGURU: Sedam dana čučnjeva i imaćete zategnuto telo!

Predlažemo vam tri varijante čučnjeva.

Vežbe koja podrazumeva spuštanje i podizanje iz zgloba kolena razvija bedra, mišiće zadnjice i donjeg dela leđa. Iako se smatra jednom od težih vežbi pravilo je da bez čučnjeva nema zategnutog tela.

Ukoliko ove vežbe radite svakodnevno rezultat možete da vidite već za mesec i po dana.

VAŽNO:

VUČIĆ: Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, zainteresovani smo za unapređenje ekonomske saradnje

KONTRAUDARI PROTIV INCKA: Republika Srpska usvojila zakone kojima se poništava odredba visokog predstavnika u BiH

Samo u "Vikend jutru": "Cilj je gašenje Republike Srpske i bilo koje srpske zemlje!"

PUŠIĆ: Za optužnicu protiv Belivuka i ostalih pripadnika te kriminalne grupe, prikupljen je OZBILJAN I OBIMAN MATERIJAL

Preporučljivo je da se pre čučnjeva dobro zagrejete laganim džogingom ili brzim hodom. U suprotnom rizikujete da se povredite, jer čučnjevi su zahtevni i moraju pravilno da se izvode, pogotovo ukoliko ih radite sa opterećenjem.

Lagano spuštanje

Stanite uspravno spojenih stopala. Obuhvatite šake ispred grudi da biste održavali ravnotežu tokom vežbe. Spuštajte se lagano u čučanj, sve dok butine ne dođu u paralelan položaj s podlogom. Sve vreme leđa morate da držite pravo. Ispravite se polako.

Podizanje noge u stranu

Prvi deo vežbe je isti kao u vežbi sa stisnutim pesnicama. Kada se uspravite, desnu nogu zabacite u stranu, potpuno ispravljenu, uz istovremeno stezanje svih mišića. Vratite se u početni položaj pa ponovite isto, samo sa levom nogom.

Širi raskoračni stav

Raširite malo više noge, stopala okrenite ka spolja. Obuhvatite šake u nivou grudi. Spuštajte se u čučanj, održavajući ravnotežu, sve dok butine ne budu paralelne sa podlogom. Pazite da leđa budu ispravljena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar