5°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: ALO

Da li TOPLA voda pomaže u MRŠAVLJENJU ili je to samo MIT?

Golden Rose ad

U osnovi, topla voda pomaže i brže razgrađuje molekule masti, što može dovesti do gubitka kilaže.

Voda ne bi trebalo da bude prevruća ali je poželjno da bude dovoljno topla i da to bude temperatura koju vaše telo može da podnese bez nagoda da je odbaci što pre.

Kada tek počnete da unosite toplu vodu u svoju dnevnu rutinu, normalan nus pojava jeset da ćete posle svake čaše osetiti da vam se usta suše. Ali sa doslednošću, videćete da se vaše telo navikne na to.

PROČITAJTE JOŠ:Grčka pita sa sirom-TIRIPITA: Pečenu pitu poslužiti uz jogurt kao večeru ili doručak

Osim što je veoma isplativa, dijeta sa toplom vodom donosi i neke zanimljive zdravstvene koristi u odnosu na druge dijete.

Studija koja je obavljena u Nemačkoj i objavljena 2003. godine razotkriva da ako popijete 500 mililitara tople vode pre obroka, možete da ubrzate varenje do 30 odsto.

Zašto je ispijanje tople vode zdravo?

Postoji drevna nuaka poznata kao Ajurveda, koja je dugo zagovarala ispijenje tople vode kao deo ljudske ishrane i izgleda da ovaj trend doživljava svoju renesansu.

Dokazano je da topla voda zapravo na pozitivan način stimuliše peristaltike i gastrointestinalni trakt. Počinje da ubrzava vaš metabolizam i pomaže u izbacivanju štetnih toksina koji se nakupljaju u našim telima preko noći i tokom dana, "medical news today".

Naravno, voda takođe hidrira naša tela, a topla voda nam može da pomogne da se smanji osećaj gladni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad