5°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: HappyBSC

Da li neko pokušava da sruši danas jakog muškarca? Gde je granica između flerta i udvaranja? "SAVETNIK" TV HAPPY

Golden Rose ad

Kada prelazimo granicu u udvaranju? Da li znamo kada je pravi trenutak da se povučemo?

Psiholog Ana Andonov u emisiji "Savetnik" na TV HAPPY dala je detaljnu analizu na ovu vrlo interesantnu temu:

PROČITAJTE JOŠ: REPUBLIČKI ZAVOD ZA STATISTIKU: Ove godine 1,7% manje novorođenih i za 19,5% više umrlih

-Teško je postaviti granicu, ali ako druga strana daje znak, onda je u redu. Ukoliko osoba postavi granicu, onda je uznemiravanje. Uznemiravanje je kada se druga osoba oseti ugroženo, to može biti i kad su u pitanju neki eksplicitni sadržaji.

Kažnjivo je sve, slanje poruka, laskanje, pričanje viceva, deljenje komplimenata

-Deljenje komplimenata je poželjno, ali bi trebalo da bude suština u tome u kojoj je meri to. Ako ja nekom uputim dva tri komplimenta, to je u redu, ali ako više bude, onda može da bude neprijatno. Više je stvar mere. Moramo znati i šta znači neverbalna komunikacija. Niko ne pokušava da sruši jakog muškarca danas nego bi muškarci trebalo da budu dovitljiviji u načinu prilaženja ženama. Mogli bi da nađu neki drugi način. To je sve individualno. Stvar je obostrana, rekla je Ana.

PROČITAJTE JOŠ: Kontrola Komunalne milicije pokazuje poštovanje novih mera

Ana Andonov, psihoterapeut dalje kaže:

-Postoje različiti parovi. Velika je razlika da li ću ja nekom reći nemoj to da radiš je me uznemirava, ali postoje situacije gde su ljudi u konfliktu sami sa sobom. Tada će reći nemoj nemoj , a ustvari žele. To ćemo često čuti. Ne može žena prijaviti nešto kao uznemiravanje ako ona želi dalje komunuikaciju. Popularno je da mladi sada ne prilaze jedni drugima nego upotrebljavaju aplikacije. Sistem tako i funkcioniše. Ukoliko ne želimo da nas neko uznemirava, mi i ne prihvatamo to, popularno rečeno ne lajkujemo. Muškarci time izbegavaju opciju odbijanja. Mlađima je sve virtuelno danas i to je sad čitava polemika šta su prednosti i mane društvenih mreža. Naravno da sve to nije isto kao kontakt uživo. Ima žena koje vole da dobiju komplimente na društvenim mrežama, a ima i onih drugih. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad