20°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

SEUL: Mešovita kombinacija vakcinacije pokazala dobar rezultat

Studija iz Južne Koreje pokazala je da mešovita kombinacija vakcinacije, prve doze AstraZeneke pa zatim Fajzer vakcine protiv Kovid-19, ima veći nivo neutrališućih antitela u poređenju sa dve doze AstraZeneke.

VAŽNO:

VULIN EKSKLUZIVNO U "DOBRO JUTRO SRBIJO" OTKRIO PLANOVE BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Morali smo da pokažemo one jezive fotografije, i moja deca čitaju o tome - ali SRBIJA JE VAŽNIJA OD VUČIĆA I MENE!

DRECUN SAMO U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Preko lažne priče o genocidu Kurti BRUTALNO NAPADA NAŠ NAROD - svi se boje Srbije koja NIJE na kolenima!

Vojvodina: Nastavlja se projekat ranog otkrivanja raka pluća

U istraživanju je učestvovalo 499 medicinskih radnika od kojih je 100 dobilo mešane doze, 200 je uzelo obe doze Fajzer vakcine a ostatak ljudi je uzelo obe doze AstraZeneke. 

Rezultati ukazuju da su svi pokazali neutrališuća antitela koja sprečavaju virus da uđe u ćelije i da se recipira, a rezultat mešovite kombinacije vakcina pokazao je slične količine neutrališućih antitela kao grupa koja je primila dve doze Fajzer vakcine.

Britanska studija prošlog meseca pokazala je slične rezultate gde je najbolje rezultate pokazala kombinacija prve doze AstraZeneke praćena dozom Fajzer vakcine.

Podaci pružaju dalju podršku u odluci nekoliko zemalja da ponude alternative AstraZeneke kao druge doze, nakon navodnih glasina da je AstraZenekla povezana sa retkim problemima sa krvnim ugrušcima.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVAK DOBIO NEMCA PO ŠESTI PUT: Nastavlja prema teniskom tronu!

NEDIMOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Tržište traži standardizaciju pakovanja paradajza!"

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: OVAKVA JE ATMOSFERA U TOKIJU, naši sportisti su spremni za NOVE POBEDE NA OI

VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDELJAK: Vraćaju se PAKLENE VRUĆINE, ali nas večeras čeka i NAGLA PROMENA!

Južnokorejksa studija takođe je analizirala neutrališuću aktivnost protiv glavnih varijanti zabrinutosti, saopštila je Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA).

Nijedna grupa nije pokazala smanjenu aktivnost neutralisanja protiv varijante Alfa, koja je prvi put identifikovana u Britaniji, ali se titar neutralizacije smanjio za 2,5 do 6 puta u odnocu na Beta, Gama i Delta varijantu, koja je prvi put otkrivena u Južnoj Africi, odbosno u brazilskoj Indiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar