17°C

Beograd

Photo: freepik/freepik

Izvor: Novosti

SMRTNOST MEDICINARA OD KORONE: Direktor SZO saopštio podatke

Golden Rose ad

Od posledica obolevanja od korona virusa prieminulo je između 80.000 i 180.000 medicinara, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Prema rečima Tedrosa Adhanoma, generalnog direktora SZO, smrtni slučajevi su se dogodili između januara 2020. i maja ove godine. Procenjuje se da u svetu ima oko 135 miliona zdravstvenih radnika.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SLOVENIJI: Raste broj zaraženih!

- Podaci iz 119 zemalja pokazuju da je u proseku dva od pet zdravstvenih radnika širom sveta potpuno vakcinisano - rekao je Adhanom. - Naravno, taj prosek prikriva ogromne razlike između regiona i ekonomskih grupacija. Manje od jednog od 10 zdravstvenih radnika je primilo obe doze u Africi, dok je osam od 10 zdravstvenih radnika u potpunosti vakcinisano u zemljama sa visokim prihodima.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istovremeno, manje od pet odsto stanovništva Afrike je vakcinisano, u poređenju sa 40 procenata u većini drugih kontinenata.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad