15°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

OBIČAN MANIKIR VS GEL LAK: Koja tehnika je BOLJA i da li je istina da OŠTEĆUJU nokte?

Golden Rose ad

Obe tehnike imaju svoje prednosti i mane

PROČITAJTE JOŠ: GORELA JE TERETANA: Anastasija Ražnatović pozirala u teretani i oduševila sve! (FOTO)

Mnoge devojke se u poslednje vreme opredeljuju za gel lak tehniku, umesto izlivanja pomoću gradivnog gela.

To je zato što na taj način manje štete svojim noktima, a sam postupak traje kraće.

Međutim, koja je razlika između gel laka i običnog manikira?

Postoji mnogo pitanja na koje devojke ne znaju odgovore, kao što su koja tehnika je bolja za vaše nokte, koja više šteti, šta duže traje i slično.

Kako ne biste imali nedoumice, ovo su odgovori na pitanja.

Koja tehnika traje duže i kako se pravilno skida gel lak?

Gel lak traje dve do tri nedelje, dok običan lak traje tri do sedam dana. Mada, od toga zavisi i koliko radite sa rukama. Ako često čistite kuću bez rukavica ili perete sudove više puta dnevno, običan lak će vam se brže skinuti.

Običan lak se brže i lakše skida, bilo da to radite sami kod kuće ili u salonu. Skidanje gel laka je bolje da ne radite sami ako niste vešti i nemate iskustva jer postoji realna mogućnost da oštetite ploču nokta. Dok se lak skida samo sa skidačem laka za nokte sa ili bez acetona, skidanje gel laka je nešto komplikovanije.

Gel lak se skida ili uz pomoć posebnog rastvarača na bazi acetona ili uz pomoć aparature, a nekada i kombinacijom oba. Ako se pravilno koristi, nijedna od ovih metoda neće oštetiti nokat.

Ako na noktima imate gel ojačanja i slično za njihovo skidanje koristi se mehanička turpija, sa ili bez kasnije upotrebe rastvarača.

Koji se brže suši?

Običan lak se suši brže dok se maže i dok se s njim “radi”, ali mu je potrebno čak i do pola sata da bude potpuno suv. Gel lak ima tu prednost da se suši UV lampom i petnaestak minuta mu je dovoljno za krajnju polimerizaciju.

PROČITAJTE JOŠBOGATO: Zavirite u Eleninu luksuznu vilu, dizajnerka je kupila i deo šume! (FOTO)

Zahvaljujući novim tehnologijama gel lak uopšte ne mora da ošteti nokat. Iako to zavisi i od tehnike kojom se maže i skida, kao i od pripreme samog nokta.

Ako volite često da menjate boju laka, nema potrebe da koristite bilo koji osim običnog. Samo skidanje je jednostavnije i brže, možete sve izvesti sami ako želite, a nokti neće “patiti” usled čestog menjanja laka.

Koje su prednosti i mane obe tehnike?

Nokti na kojima je trajni lak su čvršći, otporniji, sjajniji i bolje zaštićeni od svih utecaja okoline.

Ipak, gel lakovi imaju i neke mane:

Nokti brže rastu ispod gel laka, pa je sam manikir potrebno izvoditi češće kako vreme prolazi.

Najveća mana običnog laka jeste to što se lako oštećuje i guli. S druge strane, njegova najveća prednost je što se lako skida i nanosi pa vam daje punu slobodu da eksperimentišete, a dosta važna stvar je i znatno niža cena.

I za kraj, pitanje koje sve žene postavljaju:

Da li lak i gel lak mogu da se kombinuju?

Nikako. Radi se o potpuno različitim lakovima po sastavu, načinu nanošenja i trajnosti.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad