-1°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

MOŽE BITI OPASNO: Zašto ne bi trebalo da nanosite ajlajner na VODENU liniju kapka (VIDEO)

Vremenom može doći do začepljenja žlezda

PROČITAJTE JOŠ: Životno je ugrožen: MARKO ŽIVIĆ PROLAZI NAJTEŽI PERIOD!

Kad je šminkanje u pitanju, mačkaste oči čiji efekat se postiže pomoću ajlajnera, veoma su popularne.

Trend je postalo i nanošenje ajlajnera na vodenu liniju kapka, međutim, očni lekari savetuju da to nikako ne bi trebalo da radite jer time štetite svom zdravlju. 

Doktorka Britani Karver je opisala problem koji je nastao kod jedne tinejdžerke, njene pacijentkinje, nakon što je nosila ajlajner godinama na vodenoj liniji kapka.

PROČITAJTE JOŠ: KONAČNO OTKRIVENA MISTERIJA: Merilin Monro se nije ubila?

Ona je nežno štipala donji kapak pacijenta pomoću hirurškog alata sve dok iz kanala ne iscuri bela supstanca. Ipak, ona ističe da ta supstanca treba da bude žućkaste boje i da ima tečniju konzistenciju.

– Razlog zašto lekari ne preporučuju da nosite ajlajner na vodenoj liniji kapka je zbog žlezda koje proizvode ulje – rekla je ona.

Doktorka Britani objašnjava da bi ulje trebalo da bude boje i teksture maslinovog ulja, ali je rekla da ulje njene pacijentkinje više liči na pastu za zube, zbog začepljenja žlezda.

– To znači da su ove žlezde začepljene i da ne proizvode zdrave suze – kaže ona.

Pogledajte video:

Ako vaše suze nemaju dovoljno ulja u sebi, voda brže isparava iz vaših očnih jabučica i vaše oči će osetiti bol, svrab i suvoću.

Od kad je doktorka Britani postavila video na Tik – Tok, odgledan je milion puta, a komentari su bili brojni.

Jedan korisnik je napisao “Upravo ovo mi se dogodilo. Završilo se sa cistom na kapku koju je trebalo hirurški otkloniti.”

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad