-2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

Ako vam bubuljice izlaze na ovim mestima, evo na šta ukazuju

Pojava bubuljica na bradi otkriva stanje želuca pa na tom delu mogu biti posledica jedenja mlečnih proizvoda i premasne hrane, a najčešće ukazuju i na probleme sa tankim crevom.

Čelo

Prema drevnoj kineskoj medicini lice se deli na zone na kojima se može očitati delovanje pojedinih organa. Čelo se, prema tome, povezuje sa probavnim sistemom. bubuljice mogu biti posledica nepravilnog rada tankog creva, ali i ishrane sa previše nezdravih masti. Imate li ih na tom mestu, preporučuje se da uravnotežite ishranu, smanjite unos masti i piti više tečnosti. Osim na probleme sa probavom, akne na čelu mogu ukazivati na dehidraciju organizma.

Između očiju

Područje između očiju povezuje se sa jetrom. Akne na tom delu mogu ukazivati na intoleranciju na hranu ili alergije. Neugodne akne mogu potaknuti i mlečni proizvodi i alkohol.

Na ušima

Tamne mrlje i bubuljice na ušima mogu biti znak dehidracije i ukazivati na nepravilan rad bubrega. Isto važi i za kapke, ali bubuljice i na tom delu mogu pokazivati i da nešto nije u redu sa nadbubrežnim žlezdama.

Nos

Nos otkriva stanje srca, pa tako proširene pore i akne na tom delu mogu biti znak visokog krvnog pritiska. U tom se slučaju preporučuje se da se smanji unos nezdravih masti i zameniti ih omega-3 masnim kiselinama i u ishranu uključiti više povrća i voća.

Na gornjoj strani obraza

Gornja strana obraza povezana je sa disajnim putevima. Akne na tom delu češće su kod pušača, astmatičara i ljudi koji žive u zagađenim područjima. Oni na donjoj strani znak su loše oralne higijene i mogućih infekcija desni.

Donja strana obraza

Češći su kod žena nego kod muškaraca i najčešće su posledica hormonalnih promena tokom PMS. Pojave li se iznad linije usana, to je znak da je počela ovulacija.

Brada

Brada otkriva stanje želuca pa akne na tom delu mogu biti posledica jedenja mlečnih proizvoda i premasne hrane. Takođe, najčešće ukazuju na probleme s tankim crevom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad